Kultur

Fussingø Slot klar med endnu en udstilling med spændende kunsthåndværk

Smykkesmed og skulptør. Fremsendt foto

I alle de år, den har eksisteret, har udstillingen på Fussingø Slot lagt rum og plads til en spændende blanding af forskellige arter af kunsthåndværk. Også udstillerne har hvert år skiftet mellem nye og lovende og mere kendte og etablerede kunstnere.

FUSSINGØ – Sådan er det også på den udstilling, der i år afholdes i weekenderne 26. og 27. august samt 2. og 3. september; alle dage i tidsrummet klokken 10 til 17. Udstillingen er desuden åben onsdag den 30. august klokken 13 til 17.     

Udstillinges åbning markeres lørdag den 26. august klokken 11, hvor kunstkonservator Pernille Brostrøm, Fussingø, holder tale og åbner udstillingen. Fussingø-gruppen giver i dagens anledning et glas vin (også alkoholfri), og der vil som så ofte tidligere være musikalske indslag; i år fra duoen Ebbe og Ove.

Udstillingens gæster kan i år glæde sig til at møde kunsthåndværkere, der arbejder med så forskelligartede materialer som træ, stål, ler, læder, uld, glas, messing, kobber, zink samt guld og sølv.

Flere af kunstnerne vil selv være til stede under udstillingen og der vil være mulighed for at se, hvordan en trædrejer blandt andet former blomster og excentriske fugle med videre.

De udstillede genstande er for de flestes vedkommende unika, som kun findes i det ene eksemplar. 

Bamseskulptør Helen Rübner-Petersen. Fremsendt foto

Og har du en kær, gammel bamse, som trænger til en reparation, kan det også lade sig gøre. Udstillingens bamseskulptør har gennem årene syet mere end 2.000 bamser og tøjdyr og finder stadig stor glæde ved faget.

Der er udstillere, som har lært deres fag gennem klassiske håndværksuddannelser og andre, som er selvlærte med udgangspunkt i en stærk passion for den valgte kunstform. En mere udtømmende beskrivelse af de deltagende kunstnere kan findes på hjemmesiden fussingoeslot.dk/begivenheder

Efter rundgangen på udstillingen kan indtrykkene bearbejdes over en kop kaffe med tilhørende Fussingø-kringle i det gamle slotskøkken, i cafélokalerne eller, hvis vejret indbyder til det, foran slottet, hvor man samtidig kan nyde udsigten til den smukke park og den omgivende skov.

Det koster 30 kroner at besøge udstillingen, og der er gratis parkering ved slottet.

FiltART-isterne. Fremsendt foto

Kommentarer