Kultur

Fussingø-gruppen afholder igen strikkeweekend på Fussingø Slot

Foto fra en tidligere strikkeweekend.

Bortset fra sidste år har Fussingø-gruppen hvert efterår siden 2017 afholdt et arrangement på slottet med fokus på strikning og hækling. I år gennemføres strikkeweekenden i dagene 6. – 7. november. 

– Corona har været med til at åbne øjnene for, hvilken betydning håndarbejde har. Der strikkes og laves håndarbejde som aldrig før. Der er endda skrevet bøger om de sundhedsfremmende effekter ved håndarbejde og håndværk. Antallet af garnbutikker er vokset og især nethandelen er udvidet betydeligt, siger Birthe Balsby, der er koordinator for årets udstilling.

 – Den stigende interesse viser sig bl.a. ved, at strikkebøger med nye teknikker og monteringsfri strik hitter. Også mange unge har fået mod på at strikke og hækle, og der er stor interesse for plantefarvet garn og for hjemmefarvning af garn. Det skal være bæredygtigt og økologisk. Vi præsenterer et begge dele på udstillingen, fortæller Birthe Balsby. 

Hun har en opfordring til alle, som har lyst til at stifte nærmere bekendtskab med strikning eller hækling som hobby: ”Der er mange muligheder for at få brugt lysten til at strikke for både erfarne og nybegyndere. Hvis du ikke har en mormor eller farmor, der kan sætte dig i gang, så er der utallige anvisninger på You Tube, siger den erfarne ”pindefører”.

Også i år får udstillingen besøg af ”Fjellerups Seje Sild”. De strikker deres produkter af indsamlet overskudsgarn og giver overskuddet fra salget til godgørende formål.

 I slottets smukke stuer præsenterer de mange udstillere nyheder i garn og strik, så her kan de besøgende blive inspireret til vinterens projekter. – Kom også og se “Spindekællingerne“, der viser deres garn og strikkede trøjer, lyder opfordringen.

Der er en enkelt workshop om søndagen, hvor Helga Jóna vil vise, hvordan man kan gøre sit strikketøj pænere. Det kan man læse mere om på www.fussingoeslot.dk.

Kommentarer