Fårup

Fuld fart på femteklasserne i Fårup og Asferg

Femteklasserne i Asferg og Fårup har i hele uge 11 gymnastikuge. Pressefoto

Lærerne har smidt tøjlerne og det sædvanlige skoleskema er skrottet i hele uge 11 for femteklasses-eleverne på skolerne i Fårup og Asferg. I stedet har Purhus Idrætsforening (PIF) taget over, og skabt en fælles gymnastikuge for eleverne. Kulminationen bliver PIFs forårsopvisning 18. marts, hvor de to femteklasser deltager sammen.

Ideen til den fælles idrætsuge udspringer af et projekt, som Asferg Skole og PIF har kørt sammen siden 2016, fortæller Naja Kilden, som er skoleleder på Asferg Skole:

– Idrætsugen tager afsæt i Projekt Frikvarter. Det er et helt unikt samarbejde mellem skolen og idrætsforeningen, som i bund og grund går ud på at hjælpe børnene til at bruge frikvartererne konstruktivt, så de lader op bedst muligt. Samtidig har eleverne har fået mere motion, bevægelse og trivsel – og som en ekstra gevinst oplever vores lokale idrætforening også en øget interesse.

I løbet af idrætsugen skal eleverne blandt beskæftige sig med teoretisk med forskellige emner omkring gymnastik og så skal de blandt andet prøve kræfter med forskellige aktiviteter som spring, parkour, dans/serie og akrobatik.

En god oplevelse

Efter 6. klasse flytter eleverne fra Asferg Skole til Fårup Skole, som er overbygningsskole. Sammen med andre aktiviteter er idrætsugen en del af den brobygning, som skal sikre at sammenlægningen bliver så god som muligt for eleverne.

Forårsopvisningen foregår i Purhus Hallen i Fårup lørdag d. 18. marts fra kl. 12.00 til ca. 15.00. og er foreningens store lokalopvisning, hvor alle hold i Purhus Idrætsforening kommer på gulvet og viser publikum, hvad de har lært det forgangene år. Det vides ikke endnu hvornår skoleholdet skal på gulvet. Tilskuere kan komme ind til 30 kr. pr. person – for børn under 12 år er det gratis.

Om Fårup Skole, Asferg Skole og Purhus IF

Asferg Skole og Fårup Skole er begge mindre skoler med henholdsvis 88  og 217 elever i skoleåret 2017/2018. Begge skoler et spor i alle klasser. Asferg skole går fra børnehaveklasse til og med 6. klasse – Fårup skole går til og med 9. klasse. Asferg Skole ligger centralt i Asferg by, 12 km fra Randers centrum og skolens direkte nabo er Træningshuset i Asferg, hvor halvdelen af Purhus IF aktiviteter huses. Purhus IF er en flerstrenget forening med ca. 600 medlemmer og har blandt andet aktiviteter som gymnastik og fitness i Træningshuset.

Kommentarer