Randers By

Frivillige i Randers hyldet ved 10-års jubilæum og foto-fernisering

En del af de frivillige, som er portrætteret i udstillingen "Frivillighedens mange ansigter" var mødt frem til Frivilligværkets reception på Underværket. Foto: Jan Szwed.

Frivilligværket i Randers, der rådgiver foreninger om rekruttering, kommunikation, projektudvikling m.m., kunne i går tirsdag fejre 10 års jubilæum. Det blev markeret ved en reception på Underværket, og samtidig med fernisering af fotoudstillingen “Frivillighedens mange ansigter”.

Frivilligværket har siden starten i 2008 haft til huse på forskellige adresser i Randers, blandt andet en årrække på Underværket, som i dag var rammen om reception og fotoudstilling. Men i takt med udviklingen i Frivilligværkets aktiviteter, og et eget ønske om at kunne udlåne lokaler, flyttede Frivilligværket den 15. august 2016 ind i Frivillighedens Hus på Kirketorvet 2A i baghuset.

Det fortalte Louise Brown, der er daglig leder af Frivilligværket, i sin velkomsttale til de mange fremmødte ved dagens reception. Hun benyttede samtidig lejligheden i sin tale til at takke de mange organisationer, foreninger – og især alle de frivillige involverede, der med deres virke rundt i Randers Kommune gør en kæmpe forskel for mange mennesker.

Fra venstre: Leder af Frivilligværket Louise Brown, Kommunikationsmedarbejder Anne-Mette Madsen, Frivillig for Venligboerne Randers, Lipi Sep Thalwitzer og fotograf Jeppe Mehlsen. Foto: Jan Szwed.

I sin tale takkede Louise Brown også indehaveren af Mit Perspektiv, Jeppe Mehlsen, som er fotografen bag de i alt 24 portrætter i udstillingen “Frivillighedens mange ansigter”.

Jeppe Mehlsen fik herefter ordet og fortalte, hvordan han var gået til opgaven, hvor hver af de portrætterede frivillige var blevet fotograferet både i farve og sort/hvid. Den efterfølgende udvælgelsesproces er sket i samarbejde med Anne-Mette Madsen, der er kommunikationsmedarbejder hos Frivilligværket.

De mange fremmødte kunne efter talerne nyde et glas vin og ikke mindst de mange frivillig-portrætter, som efter dagens fernisering bliver en vandre-udstilling rundt til organisationer eller virksomheder, der måtte være interesserede i at låne udstillingen.

– Den store opbakning, vi møder både hos foreningerne, de frivillige, institutioner og virksomheder i byen, er virkelig rørende, siger Louise Brown og fortsætter:

– Vores rejsende fotoudstilling er nærmest blevet “revet af hylderne”, hvis man kan sige det sådan. Der har været voldsom stor interesse for at få den på besøg blandt vores samarbejdspartnere rundt om i kommunen, så vi glæder os virkelig over lysten til at vise frivilligheden frem og hylde den, lyder det fra Louise Brown.

Frivilligværket har allerede en række aktiviteter på programmet i 2018.

Se aktiviteterne her:

I et indslag til TV2OJ fortæller Trine Staub, der er en af de frivillige, som er portrætteret i udstillingen:

– Jeg synes, at det er specielt at se sig selv og ens billede printet ud. Men jeg kan godt lide tanken med at vise, at frivillighed er rigtig mange forskellige ting. Og det er unge og ældre – alle kan bidrage med noget.

Se indslaget her:

Kommentarer