Randers By

Friske lærere vinder cykelkonkurrence

De friske lærere fra Vestervangskolen. Pressefoto

Det blev en flok aktive undervisere på Vestervangsskolen, der kan glæde sig til en kulturoplevelse på musik- og teaterhuset, Værket i Randers. De har nemlig vundet Randers Cykelbys førstepræmie i den landsdækkende kampagne “Vi cykler til arbejde.”

Cykelhold fra virksomheder i hele Danmarks cyklede i maj stier, gader og veje tynde, fordi de deltog i den traditionsrige motionskampagne. Målet med konkurrencen er at få flere til at bruge jernhesten til jobbet og lade bilen stå i garagen:

– Som holdkaptajn har det ikke været nødvendigt at svinge pisken over mine kollegaer i kampagneperioden. De er sprunget i sadlen hver dag. Resultatet blev en flot førsteplads, og det er vi selvfølgelig meget glade for og stolte over, forklarer Tine Lund Rasmussen, holdkaptajn for cykelholdet og lærer på Vestervangsskolen.

Lærere er rollemodeller

Cykelholdet på Vestervangsskolen består af et par håndfulde garvede cyklister, der som en selvfølge bruger cyklen til jobbet. Ofte hele året rundt:

– Vi vil gerne inspirere vores kollegaer til at vælge cyklen til arbejde. Både for deres egen skyld, men også fordi vi som lærere er rollemodeller for eleverne, siger Anita Ulrich, lærer på Vestervangsskolen og uddyber:

– Det er meget nemmere at overbevise eleverne om, at de skal cykle til skole, hvis man selv gør det. Både lærere og elever bliver friskere og mere klar til undervisning, hvis vi har bevæget os inden skolestart.

Kommentarer