Nørbæk

Friske efterskoleelever samlede affald

Elever fra Nørbæk Efterskole brugte nogle timer lørdag til at samle affald i lokalområdet. Fremsendt foto

Weekendholdet på Nørbæk Efterskole brugte noget af lørdag eftermiddag til at samle affald i lokalområdet.

Et nyt lille, men frisk hold på syv elever var klar til at give et nap med, da Nørbæk Efterskole i lørdags tyvstartede affaldsindsamlingen. Den landsdækkende kampagne, som Danmarks Naturfredningsforening står bag, løber først af stabelen 2. april.

Eleverne blev udstyret med handsker og sække og sendt afsted i 2 timer på udvalgte ruter. Målet var, at alle skulle fylde deres sæk med skrald på den korte tid, og det gav blod på tanden.

Eleverne blev mødt med smil og opmuntring på deres ture i Nørbæk by og omegn, dele af Fårup by samt Fårupvej fra Nørbæk Efterskole, ind ad Storegade op til Fårup Kro.

En tilfreds herre i bil standsede op og gav et par piger en stor slikpose, som tak for deres indsats. Flere borgere har på Facebook tilkendegivet deres anerkendelse af elevernes indsats.

Danmark samler affald ind

Men lørdagens indsamling var bare opvarmning til 2. april.

Denne søndag samles der affald rundt i hele landet, hvor private, foreninger og virksomheder arrangerer affaldsindsamlinger i deres nærområder.

Man kan finde et arrangement ved at kigge på www.affaldsindsamlingen.dk, hvis man er interesseret i at få samlet affald op i naturen og rundt hvor man bor!

– Vi har tilmeldt os Danmarks Naturfredningsforenings indsamling for skoler og institutioner og vi kan kun opfordre andre til at gøre det samme, siger lærer ved Nørbæk Efterskole, Lene Simpson.

Kommentarer