Spentrup

Fredagscafé med foredrag og filmforevisning i Spentrup

Billede fra kortfilmen ”Niels und das Nydamboot”. Nederst til venstre i billedet ses Niels Junior. Foto: norden-festival.com/de

Fredag åbner sognehuset atter dørene til en hyggelig fredagscafé; denne gang med en dansk filmpremiere på programmet.

I jernalderen var Nydam Mose et helligt område. En båd fra cirka 300 år efter Kristi fødsel blev fundet i mosen, der ligger ved Sundeved mellem mellem Aabenraa og Flensborg Fjorde. I dag er båden udstillet på Gottorp Slot i Slesvig.

Hvordan er den endt dér, og hvilken rolle spiller den i de kulturelle bånd mellem Tyskland og Danmark?

En dansk protagonist, Niels Junior, følger bådens spor i en region, der i over hundrede år har været delt af en grænse.

Alt dette er der produceret en dokumentarfilm over med Flensborg Kortfilmdage som producent. Filmen har Anne-Kristin Jahn som instruktør, Karsten Wiesel som fotograf og Niels Junior i den gennemgående rolle.

Under temaet Grænsefilm blev den vist på Flensburger Kurzfilmtage for et par år siden. Det vil sige, at filmen maksimalt måtte vare 20 minutter. Men instruktøren mente, at der i de mange optagedage var stof til en længere, interessant film (30 minutter), der har fået titlen ”Niels und das Nydamboot.” Den blev vist på en festival i Slesvig i september måned.

Ikke så underligt vil hovedrolleindehaveren, Niels Junior, Dyrby, også gerne opleve et dansk publikum til sin film, så derfor får filmen nu Danmarkspremiere på hans hjemegn, og det sker ved
Fredagscafeen i Spentrup Sognegård i morgen fredag 26. november klokken 10.

Alle er velkomne til fredagscafeen, der traditionelt starter med kaffe og et rundstykke. Det er gratis at deltage.

Kommentarer