112 og retsvæsen

Frank Nørgaard politianmeldt af tidligere partikollega

Byrådsmedlem Frank Nørgaard (DF) er blevet politianmeldt af tidligere partikollega, Pia Nyholm.

Dansk Folkepartis gruppeformand i Randers, Frank Nørgaard er blevet meldt til politiet for at bryde persondataloven.

Det er det tidligere bestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti, Pia Nyholm, som har indgivet anmeldelsen til Østjyllands Politi.

Anmeldelsen mod Frank Nørgaard er indgivet, fordi han tidligere i år har offentliggjort et hemmeligt telefonnummer i en debatgruppe på Facebook, som tilhører et andet tidligere medlem af Dansk Folkeparti i Randers.

Pia Nyholm henviser i politianmeldelsen til at Frank Nørgaard har lavet et opslag, som viser en persons hemmelige telefonnummer. Det mener Pia Nyholm er et brud på Persondataloven, fordi han har fået det pågældende telefonnummer i forbindelse med personens medlemskab af Dansk Folkeparti.

Da Randers Netavis fanger Frank Nørgaard på telefonen har han intet hørt om politianmeldelsen mod ham.

– Det kender jeg faktisk ikke noget til, så derfor har jeg ingen kommentarer, siger Frank Nørgaard.

Han formoder, at det er tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti i Randers, som står bag anmeldelsen. En debat i facebook-gruppen ”Randers med kurs mod KV 17” udviklede sig heftigt mellem blandt andet Frank Nørgaard og flere tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti.

– På et tidspunkt florerede der en masse løgn, om hvem der havde blokeret hvem. Det tidligere medlem Susie Panduro havde blokeret mig, og det synes jeg var mærkeligt, eftersom vi tidligere havde givet hinanden håndslag på, at vi nu kigger fremad, forklarer Frank Nørgaard.

– Et par dage efter skriver hun til mig, at hun har blokeret de personer fra Dansk Folkeparti, som hun er uenig med, fordi vi så ikke kan følge med i hvad hun skriver. Den besked har jeg på min telefon, og for at bevise, at hun var fuld af løgn, lagde jeg et screenshot på af den besked oplyser Frank Nørgaard. På dette screenshot stod Susie Panduros telefonnummer. Frank Nørgaard nægter at have kendskab til, at det skulle være et hemmeligt nummer.

– Hele historien om Dansk Folkeparti i Randers er meget betændt, og det er ikke de gamle medlemmer af Dansk Folkeparti som har lavet noget betændt. Hvis det her havde været et sørøverskib, så havde de tidligere medlemmer kommet til at gå planken ud for mytteri, betoner Frank Nørgaard.

– De kan bare anmelde løs. Det er jeg bedøvende ligeglad med, erklærer gruppeformanden, som tidligere er blevet truet med politianmeldelser om racisme fra administratoren i den omtalte facebook-gruppe. Så jeg tager anmeldelsen ganske roligt bemærker Frank Nørgaard.

Han finder det ærgerligt, hvis det hemmelige nummer er blevet vist.

– Det stod der i højest fem minutter, og så var det fjernet igen. Men hvis det kunne bevises, hvad de pågældende personer har haft gang i med medlemslister fra Dansk Folkeparti, så er det også et brud på Persondataloven, bedyrer Frank Nørgaard, som dog ikke ønsker at anmelde nogen.

– Skal man til at rende og melde hinanden. Det er jo ét stikkeri, konstaterer han. Kan man ikke klare sig på den ene eller anden måde, så synes jeg de bør pakke sydfrugterne, og give sig til at lave noget andet, end at spille Karl Smart på Facebook anfører han.

– De udbrydere rangerer så lavt ved mig, at jeg ikke gider at beskæftige mig med dem, påpeger Frank Nørgaard.

Frank Nørgaard opfordrer Konservative Folkeparti i Randers til at kigge i deres medlemskartotek, og overveje, om de vil have stikkere i partiet.

– Jeg kan kun konstatere, at Frank Nørgaard mener, at han som byrådspolitiker er stillet udenfor den danske lovning. Det svarer jo til, at hvis man kører for stærkt, kan man bare påstå, at det kun er sket i 5 minutter, og derfor er det ikke ulovligt, mener Pia Nyholm som reaktion på Frank Nørgaards udtalelser.

Hvorfor er det dig, og ikke Susie Panduro som anmelder Frank Nørgaard, når det er hendes telefonnummer, han har offentliggjort?

– Hun har simpelthen ikke overskud til det, efter alt den ballade der har været, forklarer Pia Nyholm.

Peter Bay Jensen ved Østjyllands Politi bekræfter overfor Randers Netavis, at de har modtaget en anmeldelse mod Frank Nørgaard. Sagen er under efterforskning, og derfor kan politiet ikke oplyse yderligere.

Kommentarer