Tånum

Forrygende høstmarked på Korsmedergaard

Se billedserie Ifølge frivillig Bodil Skjærris var det et forrygende høstmarked på Korsmedegaard i søndags.

Forrige weekend holdt økologiske landbrug og gårdbutikker over hele landet Økologisk Høstmarked. Således også hos Korsmedergaard i Tånum, som havde inviteret indenfor og udenfor søndag den 4. september.

– Det gik ganske forrygende, vejret var perfekt, og der var rigtigt mange gæster, fortæller den frivillige Bodil Skjærris og tilføjer, at det ind imellem også betød, at folk måtte væbne sig lidt med tålmodighed.

Uden for blev børnene godt underholdt med køreture på traktoren, mens indehaver og bondemand Svend Erik Hjuler Rasmussen viste rundt og svarede på spørgsmål.

Inde i butikken blev der langet rigtigt mange økologiske varer over disken, men de mange gæster blev da også fristet både med mange smagsprøver på blandt andet smoothies, saft og frugt samt nogle gode høstmarkedtilbud.

Der var også tændt op i grillen, hvor der blev grillet majs, grøntsager samt oksepølser og vegetarpølser – altsammen økologisk, naturligvis – som kunne købes til små penge.

Flotte tegninger

Der var konkurrencer for både små og store. Børnenes opgave gik ud på at tegne, hvad de så – og det var de rigtigt gode til, så det kom der nogle meget flotte tegninger ud af, oplyser Bodil Skjærris.

De vokse kunne udfylde et skema med forskellige spørgsmål om økologi. Det afslørede, at en del ikke kender kartoffelsorten “King Edward”. Den er især elsket af ældre mennesker, fordi den “meler”, oplyser Korsmedergaard på deres Facebookside, hvor vinderne også er offentliggjort.

Kommentarer