Hvidsten

Foredrag med skuespiller Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen kommer til Hvidsten den den 29. juni i forbindelse med 75 året for henrettelsen af Hvidstengruppen.

Den 29. juni er det 75 år siden, at otte medlemmer af modstandsgruppen Hvidsten blev henrettet. Det bliver markeret med foredrag af skuespiller Bodil Jørgensen på Hvidsten Kro. Bodil Jørgensen kom helt tæt på familien Fiil, som var omdrejningspunkt i modstandsgruppen, da hun spillede Gudrun Fiil i filmen Hvidsten Gruppen.

Bodil Jørgensen fortæller i foredrag om sine oplevelser i forbindelse med optagelse af filmen Hvidsten Gruppen. Foto: Les Kaner

Som en del af markeringen af 75 året for henrettelsen af Hvidstengruppen inviterer Randers Kommune til foredrag med Bodil Jørgensen, som spillede Gudrun Fiil i filmen Hvidsten Gruppen. Her vil hun fortælle om de tanker og overvejelser, hun gjorde sig i forbindelse med optagelse af filmen, der blev en bragende publikumssucces.

“Hvidstengruppen viste modstand, hvor det var allermest nødvendigt for os alle. De betalte den ultimative pris med deres liv. Gruppen viste et enormt mod og en vilje til at gøre modstand mod overmagten, som vi alle kan være taknemmelige for. Derfor er det en stor glæde, at vi i anledning af markeringen af 75-året kan invitere til foredrag med Bodil Jørgensen og på den måde bidrage til en vigtig fortælling,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

Bodil Jørgensen spillede Gudrun Fiil i filmen Hvidsten Gruppen, som blev produceret af Regner Grasten.

Kommentarer