Kultur

Foredrag i Dronningborg: ‘Berlin – brændpunkt i den kolde krig’

Christian Friis. Fremsendt foto

På torsdag den 26. oktober klokken 19 er der sogneaften i Dronningborg-Gimming Sognegård med foredragsholder Christian Friis, der vil fortælle om Berlin.

DRONNINGBORG –  Berlins historie er ulig nogen anden bys. Berlin har ikke bare været centrum for hele den europæiske kulturhistorie, men de seneste 100 år også været centrum for resten af hele verdens historie.

Fra byens ydmyge begyndelse til hastigt voksende moderne storby i 1800-tallet, gennem 1. Verdenskrig og 1920ernes hedonisme til Det tredje Rige – fra byens og Tysklands deling til Berlinmuren, murens fald og endelig genforeningen af Øst- og Vesttyskland.

Christian Friis er uddannet cand.mag. i idéhistorie og Indienskundskab fra Aarhus Universitet. Han bor med sin familie i Askov, hvor han er tilknyttet Askov Højskole som underviser. Han er desuden formand for bestyrelsen i Grundtvigsk Forum Askov.

Som rejseleder har han arbejdet i det meste af Asien, USA, Israel, Rusland og de baltiske lande og en lang række andre europæiske lande.

Christian Friis besøgte Dronningborg-Gimming sognegård for et par år siden, hvor han fortalte om udvandringen til Amerika i 1800-tallet.  Det bliver uden tvivl også spændende og informativt, når han denne gang vil fortælle om Berlins historie med hovedvægt på forholdene i Østberlin og livet med muren.

Berlinmuren. Fremsendt foto

Kommentarer