Kristrup

Foredrag: 30 år efter Berlinmurens fald

Anne Haubek og Thomas Ubbesen, tidligere mangeårige DR-udenrigsjournalister kommer til Kristrup Sognegård tirsdag d. 24. september og fortæller om en rejse i øjenhøjde gennem 15 østeuropæiske lande.

De tager udgangspunkt i Berlinmurens fald den 9. november 1989, hvilket var starten på afslutningen af en epoke i Europas historie med had, pigtråd og kold krig.

Glæden og optimismen var stor – ikke mindst i Vesten. Vi er nu meget tæt på 30 års dagen for Berlin-murens fald. Hvad tænker østeuropæerne i dag om de 30 år, der er gået? Og hvordan tolker de deres eget lands historie?

Anne Haubek og Thomas Ubbesen har sidste efterår og vinter rejst med tog og bus til de yderste hjørner af den gamle Østblok og mødt mange af vores østeuropæiske naboer. De har talt med menige mennesker, hvis skæbner er formet af kommunisme og undertrykkelse, som blev kastebolde for historien og som nu har levet 30 år under en for dem næsten ubegribelig ny verdensorden.

Det er baggrunden for Thomas Ubbesens bog “Vi var folket”, som netop er udkommet. Bogen dokumenterer, at der stadig eksisterer en afgrundsdyb kløft mellem os i vest og dem i øst – vores historie tåler ingen sammenligning.

Haubek og Ubbesen kommer i Kristrup Sognegård tirsdag d. 24. september kl. 10:30 og fortæller om en rejse i øjenhøjde gennem 15 østeuropæiske lande og om at forsøge at fatte østeuropæernes skæbne. Det er første foredrag i Kristrup Højskoleforenings nye sæson, så der kan købes medlemskort til hele sæsonen. Uden medlemskort er der entre på 80 kr.

 

Kommentarer