Erhverv

Fordomme preller af på køberne – huse i Randers rives væk

Randers er den kommune i landet, der det seneste år har oplevet det største fald i salgstiden. Kronjyllands hovedstad har oplevet et dyk i salgstiden på 16 procent.

De danske huskøbere vælger Kronjyllands hovedstad til i stor stil: – Randers er en eftertragtet by, som mange har råd til, og hvor mange gerne vil bo, udtaler kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I en årrække har der floreret fordomme om Randers som en lavkulturel by, hvor voldsraten er højere end andre steder i landet, og hvor de unge drikker usandsynligt meget Mokai og har knallerten som foretrukket transportmiddel.

Se her: Randers bedre end sit rygte – volden topper i København

Randers’ tvivlsomme ry ser nu endelig ud til at være punkteret ‘for good’ – i hvert fald hvis man spørger de danske huskøbere. Ifølge Boligsiden.dk er Randers sammen med Næstved de to kommuner i landet, der det sidste år i gennemsnit har oplevet det største fald i salgstiden. Boliger, der er til salg i Randers, bliver med andre ord revet væk sammenlignet med andre steder i landet.

Kronjyllands hovedstad har oplevet et dyk i salgstiden på hele 16 procent, en husprisstigning på 4 procent og 9 procent flere solgte huse, når 2016 frem til og med oktober sammenlignes med sidste år.

– I både aviser og på de sociale medier har Randers fået en blandet omtale, men i den virkelige verden afholder det ikke folk fra at søge mod kommunen, forklarer Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

– Faktisk er det lige modsat. Sammenligner vi med for fem år siden, er der solgt 76 procent flere huse og salgstiden er faldet med 21 procent. Det tyder på, at Randers er en eftertragtet kommune, hvor mange har råd og gerne vil bo, tilføjer hun.

Stigende boligpriser og faldende salgstider over hele landet 

Ifølge boligsiden.dk er de stigende boligpriser og faldende salgstider i øvrigt en tendens i hovedparten af landets 20 største kommuner. Priserne for villaer og rækkehuse steget i 18 ud af 20 kommuner.

– Det er især værd at fremhæve, at der er kommet meget bedre gang i hussalget i flere steder i landet, hvor priserne stiger og salgstiderne falder. Det viser, at det ikke kun er i Hovedstadsområdet og i Aarhus, der er gang i boligmarkedet, siger Birgit Daetz.

En storby med fornuftige priser

Det er desuden ikke kun husene, der kan være attraktive at investere i, hvis man ønsker at flytte til Randers. En undersøgelse fra Boliga.dk viser, at hvis du køber en ejerlejlighed i byen, får du over tre gange så meget for pengene, end hvis du køber en tilsvarende i Aarhus.

– Randers er en stor by med en masse gode sociale og kulturelle tilbud, så det er en undersøgelse, der viser, at man ikke behøver at flytte fra lands lov og ret, hvis man ønsker sig en fornuftig bolig, udtaler Christian Bjørn, der er ejer af Nybolig Bjørn & Ankersen i Randers, til Randers Netavis.

Se her: Drop kælderværelset i Aarhus – Randers har Danmarks billigste ejerlejligheder

 

Kommentarer