Randers By

Foråret på Randers Folkeuniversitet 2022

Foto: Folkeuniversitetet.

Programmet for foråret 2022 på Randers Folkeuniversitet er nu klar.

Program forår 2022 kan du hente på Hovedbiblioteket, bibliotekerne i Langå, Randers Syd og Øst, bogbussen, Turistbureau, Borgerservice, Randers Kunstmuseum og Museum Østjylland i Randers eller se det på www.randersfolkeuni.dk. I program forår 2022 kan du se foredrag arrangeret af folkeuniversiteterne i Norddjurs, Rougsø og Randers. Forelæsningerne i Randers er arrangeret af foreninger og institutioner i Randers. I programmet står de praktiske oplysninger, hvem der har arrangeret, hvor man tilmelder sig eller om man bare kan komme uden tilmelding.

Foredrag arrangeret af foreninger i Randers

Nu kan du glæde dig til mange gode forelæsninger dette forår. Vi håber på alle foredrag kan gennemføres, men kommer der aflysninger på grund af restriktioner, vil du kunne se det på www.randersfu.dk og de forskellige foreningers hjemmesider. Du vil kunne høre om: Det amerikanske præsidentvalg og amerikansk politik, at dansk natur forarmes, Gudhjemtid, dagligdag i et symfoniorkester, den sidste zarfamilie, bydelene syd for åen, tallenes historie og betydning, hvem var Karen Michäelis, religiøse mesterværker på danske museer, generalstrejken i Randers 1922 og meget mere.

Offentlige foredrag i Naturvidenskab

Fakultetet Science and Technology ved Aarhus Universitet har i en årrække arrangeret og udbudt foredragsserien ‘Offentlige foredrag i Naturvidenskab’ med naturvidenskabelige emner, hvor de nyeste opdagelser og erkendelser bliver formidlet af forskere, så alle kan være med. Og hvor du kan sidde på et bibliotek, et kulturhus eller et forsamlingshus overalt i Danmark, blot der er internetforbindelse, projektor og storskærm og overvære foredraget samt stille spørgsmål til forelæseren på sms.

I foråret 2022 bliver fem af foredragene livestreamet direkte fra Søauditoriet i Aarhus til Randers Bibliotek og Kulturhuset i Langå. Glæd dig til at høre om: “Fremtidens natur”, “Den sovende hjerne”, “Klimaforandringerne”, “Ekstrem fordøjelse” og “Flagermus”. Der er gratis adgang til de fem foredrag i Kulturhusets sal og Langå Kulturhus. Men husk at bestille gratis billet på Randers Biblioteks hjemmeside, så biblioteket og Kulturhuset i Langå ved hvor mange stole, der skal stilles frem.

Forskningen ud til befolkningen

Folkeuniversitetet er en ikke-kommerciel organisation, der arrangerer forelæsninger om videnskabens teorier, metoder og resultater med foredragsholdere, der brænder for deres fag og som har lyst til at udbrede kendskabet til det. Derfor få åbnet døren til nye erkendelser og ny viden eller få opdateret din viden om fortid og nutid indenfor mange fagområder. Programmet er udgivet med støtte fra Norddjurs og Randers Kommuner samt Randers Bibliotek. Se mere på hjemmesiden www.randersfolkeuni.dk.

Vær opmærksom på, at der kan gælde særlige restriktioner på grund af covid-19. Hold dig opdateret på www.randersfolkeuni.dk eller www.randersbib.dk

Kommentarer