Assentoft

Folkeskolerne i Bjerregrav og Assentoft fejrer forbedringer og nye faciliteter

Maya (til venstre) og Viola fra 4.b kan sammen med de øvrige elever og lærere på Assentoftskolen bruge de nye udeområder til både leg og undervisning. Foto: Randers Kommune.

Onsdag var en festdag på både Bjerregrav Skole og Assentoftskolen, hvor elever, lærere og lokalsamfund fejrede indvielsen af nye udearealer. På Assentoftskolen omfattede indvielsen også nye baderum.

Flere folkeskoler i Randers Kommune har på det seneste indviet nye faciliteter som følge af planen for skoleudvikling. Og onsdag (16/9) kunne elever og lærere på både Bjerregrav Skole og Assentoftskolen fejre nye udearealer og på Assentoftskolen også nye baderum.

– Vi skal glædes over, at I har fået en så dejlig skolegård og områder, som I nu kan bruge til leg hver eneste dag. Og når træer og buske begynder at vokse op, kan det jo være, at noget af undervisningen også kommer til at foregå herude – sagde borgmester Torben Hansen, der deltog i indvielsen på Bjerregrav Skole.

Stor lokal opbakning
På Bjerregrav Skole er der anlagt ny legeplads til sfo’en, termografik i skolegården og nyt parkourudstyr ved hallen. Hele området vil – efterhånden som beplantningen vokser op – blive bundet sammen af et grønt strøg med frugttræer og bærbuske.

I alt er der skabt nye faciliteter for 1.5 millioner kroner. Ud over midler, som er afsat i forbindelse med skoleudviklingsplanen, kommer pengene fra puljen til områdefornyelse i Øster Bjerregrav og Over Fussing. Både lokale borgere og institutioner har deltaget i at udvikle projektet.

– Det her projekt er et rigtig godt eksempel på, hvor lang man kan komme, når man har et stærkt lokalsamfund, ihærdige ildsjæle og et godt samarbejde mellem institution, borgere og kommune. Stort tillykke til jer alle sammen – sagde Lars Søgaard, der er formand for landdistriktsudvalget.

Nye udefaciliteter og baderum i Assentoft
Også i Assentoft blev den røde snor klippet i forbindelse med indvielsen af et nye legeområde og nye baderum.

– Det er utroligt dejligt at komme ud at se det, I har fået, og det er rigtig godt, at elevrådet har været med til at bestemme, hvad I gerne vil have. Jeg er glad for at pengene bliver omsat til noget, I kan bruge – sagde Steen Bundgaard, der er formand for skole- og uddannelsesudvalget.

Pengene til skolefornyelsen i Assentoft kommer dels fra skoleudviklingsplanen og dels fra øvrige midler.

Ud over Bjerregrav Skole og Assentoftskolen har blandt andet Fårup Skole, Asferg Skole og Østervangsskolen på det seneste indviet nye faciliteter. Og flere er på vej rundt omkring på folkeskolerne i Randers Kommune, hvor håndværkere fortsat arbejder på forskellige fornyelser og forbedringer.

Der er i alt afsat godt 345 mio. kr. til at lave skolefornyelse. Pengene bliver brugt til at gennemføre planen for skoleudvikling, som blev skabt i forbindelse med beslutning om ny skolestruktur i 2015. Planen løber frem til 2021.

Kommentarer