Randers By

Første plejehjemsbeboer vaccineres i Randers i morgen

Plejecentrene i oplandsbyerne i Randers Kommune, som her i Spentrup, får vaccinen i løbet af den kommende weekend. Arkivfoto

Den første borger i Randers bliver vaccineret torsdag den 31. december 2020. Det bliver en beboer på Plejecenter Solbakken. To andre plejehjem får ligeledes besøg af vaccinationshold torsdag, mens beboere på 20 andre plejecentre modtager vaccinen lørdag den 2. og søndag den 3. januar 2021.

– Det er en historisk dag, som markerer retningen mod lysere tider. Jeg glæder mig utroligt meget over, at vi nu er kommet hertil. For beboerne på plejecentrene og alle andre udsatte borgere i vores kommune medfører risikoen for smitte et stort afsavn i forhold til en normal hverdag. Takket være vaccinen kan vi nu se et lys for enden af tunnelen, men det er også nu, at vi skal holde fast i de gode vaner og følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at bryde smittekæderne og begrænse smitten, siger borgmester Torben Hansen.

Frontpersonale på Regionshospitalet har modtaget vaccinen, og nu er turen kommet til beboere og personale på plejecentrene. 200 vaccinedoser fordeles torsdag 31. december på tre plejecentre: Plejecentret Solbakken klokken 09.00, Huset Nyvang klokken 10.30, og Områdecenter Borupvænget klokken 12.00.

Lørdag den 2. januar 2021 får yderligere syv plejecentre besøg af vaccinationsholdet, som består af en læge og en farmakonom.

Søndag den 3. januar ankommer vaccinen til de resterende plejecentre. Alle centre samt special/akut og midlertidige pladser har fået første vaccine efter den 3. januar. Det er langt de fleste beboere, som har takket ja til vaccinen.

Anden runde af vaccinen gives senere i januar.

Kommentarer