Asferg

Første klasse på Asferg skole vinder madpakkekonkurrence

”Hurra, vi har vundet!”. Der var stor begejstring hos førsteklasse-eleverne på Asferg Skole, da de forleden fik at vide, at de har vundet den landsdækkende konkurrence, Madpakke-dysten. Fremsendt foto

Første klasse på Asferg Skole skal en tur på Flammen i Randers og spise med kniv og gaffel for 5.000 kroner. Det er nemlig præmien, de har vundet i den landsdækkende konkurrence ‘Madpakkedysten’, der har fokus på sund mad og gode spisevaner.

Jubel og stolthed var der masser af, da børnene i 1.a på Asferg Skole forleden fik besked om, at de havde sejret i Madpakkedysten – en landsdækkende konkurrence, der arrangeres af Mejeriernes Skolemælksordning.

Lærer Britt Orkild glæder sig også over sejren, men er mindst lige så glad for, at Madpakkedysten øgede børnenes opmærksomhed om sund mad og gode spisevaner.

– Jeg lagde mærke til, at madpakkerne gik fra at bestå af kager og Kinder-mælkesnitter til frugt, gulerødder og agurker, mens vi arbejdede med Madpakkedysten. Måske fordi vi talte meget om, hvad der er godt at spise, og hvad man havde med i madpakken. Havde et barn eksempelvis et frugtspyd med i madpakken, gav det inspiration til de andre elever, påpeger Britt Orkild.

Spiseregler gav ro og mæthed

Madpakkedysten er for elever i 0. til 3. klasse og bygger på undervisningsmateriale på en hjemmeside. Der ligger blandt andet små film om brød, frugt og grønt, pålæg og madpakkens andre dele. Dertil kommer quizzer om mad og fælles udvikling af klassens spiseregler.

– Reglerne gav ro i spisepauserne og plads til, at børnene kunne koncentrere sig om at spise hele madpakken. Det kan være svært at overskue den ’opgave’, når man kun er seks-syv år. Men vi fik skabt en bevidsthed om, at det ikke rækker at spise en riskiks eller 10 mandler i 10-frikvarteret, fordi man så ikke har krudt til resten af dagen, fortæller Britt Orkild.

En tur på Flammen

I Madkassedystens vandrebog tegnede hendes elever tegninger af sund mad, som hun sendte ind til Skolemælksordningen. Det førte til en pokal – i form af en stor madkasse – og 5.000 kroner til et restaurantbesøg.

– Vi skal spise på Flammen i Randers. Der er meget forskellig mad som for eksempel kængurukød og syltede peberfrugter, som børnene ikke kender, men kan komme til at smage på. Det bliver et restaurantbesøg i Madpakkedystens ånd, siger Britt Orkild med et smil.

Landsdækkende konkurrence

Skoler fra hele landet deltog i Madpakkedysten, og hos Mejeriernes Skolemælksordning glæder projektleder Louise Basic Poulsen sig over den store interesse for at være med i kappestriden.

– Det er dejligt, at børnene og deres lærere går så meget op i at vække nysgerrigheden for kost og ernæring – og madpakkerne. Det er netop, hvad Madpakkedysten går ud på. Vi modtog mange kreative bidrag til konkurrencen, så vi kan kun opfordre de, der ikke i vandt i år, til at deltage i Madpakkedysten næste år,”siger Louise Basic Poulsen.

Læs mere om Madpakkedysten her

Kommentarer