Randers By

Fodboldlinjen Randers imponerede Aarhus

Fodboldlinjen Randers har haft besøg fra Aarhus. Thorbjørn Ovedal der er projektleder i get2sport Aarhus og Niels Rønde, der er ungdomsskolekoordinator for unge i Aarhus Øst og Vest var mødt frem til morgentræningen for 9. klasseseleverne fra Vestervangsskolen på Randers Frejas kunstbane torsdag morgen kl. 06.15.

De havde hørt og læst om Fodboldlinjen Randers og ville nu ved selvsyn se om det virkelig kunne passe, at eleverne frivilligt mødte frem til fodboldtræning kl. 06.15 om morgenen.

– Det er virkeligt fedt at overvære træningen. Eleverne går op i det med liv og sjæl, uanset fodboldmæssige kvaliteter. Alle arbejder sammen i et godt socialt fællesskab. Man kan se de virkelig hygger sig med træningen. Jeg er også imponeret over den respekt og disciplin, der bliver udvist. Eleverne pakker skjolde, veste og bolde sammen efter træningen og de lytter opmærksomt på de oplæg, der kommer til øvelserne fra trænerne, sagde Thorbjørn Ovedal efter træningen.

Også Niels Rønde er begejstret for fodboldtræningen Randers:

– Imponerende at så mange piger og drenge møder frem så tidligt for at spille fodbold. Jeg synes, at der er spændende perspektiver at arbejde videre med for os i Aarhus, med hensyn til at få et samarbejde op at stå imellem skoler, ungdomsskoler, Aarhus Kommune-og fodboldklubber. Jeg kan jo se at eleverne er glade og positive og den positive effekt må da smitte af på indlæringen i skolen.

Thorbjøn og Niels blev orienteret om Fodboldlinjens senest tiltag  – Diplom Danmark – der indeholder en model for, hvordan man kan tilbyde uddannelse af Folkeskoleelever.

– Jeg er imponeret af Diplom Danmark. At der er blevet udviklet en uddannelse for folkeskoleelever, der både indeholder en træneruddannelse-en lederuddannelse et praktikforløb og en evalueringsdel. Lederuddannelsen hvor eleverne laver deres egen klub, og skal forsvare den til en eksamen i grupper har jeg aldrig set før…Også det set-up med Randers FC, Tradium og de sociale arrangementer for alle elever virker inspirerende, mener Thorbjørn Ovedal.

Niels Rønde afslutter besøget med beskeden om, at det har været spændende at være på besøg og som han siger:

– Vi vil absolut arbejde videre i Aarhus. Udover valgfag kan man jo principielt udvide linjen til at være en ungdomsskoleaktivitet også, Så den ene dag er der valgfagsundervisning og den anden, er der ungdomsskoleundervisning hvilket vil være hensigtsmæssigt når nu fodbolden har så positiv effekt på de unge menneskers indlæring i skolen.

De er begge to dybt imponerede over det antal elever, skoler og trænere der er på Fodboldlinjen Randers. 

Kommentarer