Erhverv

Flittig ejendomsmægler fejrer 50 års fødselsdag

Thomas Vandfoss har solgt boliger i over halvdelen af sit liv. Det er nemlig 28 år siden, den smilende og positive ejendomsmægler i 1995 havde første arbejdsdag i faderens dengang tyve år gamle mæglerforretning. Siden da har mursten og matrikler fyldt den driftige mæglers hverdag.

Der er ikke så mange svinkeærinder over Thomas Vandfoss. Han går lige til sagen, og i professionel sammenhæng er sagen ejendomme og om at få dem solgt. Det er han god til, og i tidens løb er forretningen flere gange blevet kåret som bedst sælgende mægler i området. Der er med andre ord fart på, og når man er i selskab med Thomas, tyder intet på, at salgstempoet skal sættes ned.

Fart over feltet fra barnsben

Der var allerede fart og tempo på en ung Thomas Vandfoss. Som 8-årig startede han med at køre cykelløb rundt i landet, hvor forældrene var chauffører og tilskuere, og storebror var træningsmakker. Det blev til flere år i sadlen for Randers Cykelklub og Hobro Cykelklub, hvor konkurrenterne dengang var navne som Jakob Piil, Michael Blaudzun og Frank Høj. Der var løb i al slags vejr hele året rundt, både på landevej, bane og cyklecross i terræn.

Skolen skulle også passes, og Thomas Vandfoss valgte Handelsskolen i Randers efter endt folkeskole. Derefter var der udlængsel hos den unge mand, hvilket blev indfriet med et par år som rejseleder i Spanien. En uddannelse og en tid, som Thomas Vandfoss beskriver som både krævende og lærerig.

– Som mange andre unge tog vi på charterrejse og her blev der tændt en ild i mig for at blive rejseleder. Jeg tog et fritidsjob for at tjene penge til guideskolen, hvor 200 håbefulde unge mennesker drager afsted på et to-måneders selvbetalt ophold i Spanien, alle med håb om at være blandt de knap 10, der kommer gennem nåleøjet. Der skal gøres en indsats, og det gjorde jeg. Her lærte jeg en masse om service, kundehåndtering og om at kunne klare mange udfordrende situationer. Det gav mig en ballast og erfaring, som jeg har kunnet bruge hele mit voksne liv, fortæller han.

Familiefirmaet kaldte

Efter et par år under sydens sol vendte Thomas Vandfoss hjem, og startede hos sine forældre i Ulstrup Ejendomskontor, sideløbende med at mægleruddannelsen skulle tages på aftenskole. Forretningen voksede og der kom flere afdelinger til, og firmaet blev en del af det daværende Bolig-Ringen. Op til 2008 var der hele ni boligbutikker og 35 medarbejdere, men da finanskrisen ramte, skulle der handles hurtigt, og virksomheden blev tilpasset derefter.

Thomas Vandfoss har løbende overtaget forretningen efter sin far Viggo Pedersen, og i dag tæller afdelingerne på Udbyhøjvej i Randers og Nørregade i Bjerringbro i alt 10 medarbejdere, inklusive Viggo, som fortsat er på holdet med salg af alle former for ejendomme og formidling af mindre landejendomme.

Et godt team skaber glade kunder

I det daglige har Thomas Vandfoss ofte, som han selv udtrykker det, “flere kasketter på“, hvilket giver ham en god variation i hverdagen.

– Ud over det administrative, går jeg meget op i at hele team’et arbejder godt sammen – også på tværs af vores to afdelinger. Vi hjælper hinanden med at få løst de forskellige opgaver. Men jeg er også rigtig meget i marken og nyder at hjælpe vores kunder bedst muligt videre.

– Det gør mig rigtig glad, når kunder, vi tidligere har handlet med, kommer tilbage. Man skal altid huske, at enhver køber bliver til sælger og enhver sælger bliver til køber. Det skal være en god handel for begge parter, og hellere lave en handel mindre, end en handel, som ikke skulle have været. Det skal være en god oplevelse at handle bolig hos os, forsikrer han.

Far og mor til fire

Privat bor Thomas Vandfoss i Randers sammen med Bettina Sønder, som er opvokset i Ørum. Hun arbejder som International Market Manager hos Nopa Nordic i Hobro. Tilsammen har de fire børn, André 19 år, Bella 16 år, Sander 12 år og Phillip 8 år.

Når familien drager på ferie, er det oftest til Thomas Vandfoss’ favorit destination fra tid som rejseleder – og det er naturligvis Spanien.

På dagen den 25. maj fejres 50-års fødselsdagen privat med venner og familie.

Kommentarer