Debat og politik

Fire partier appellerer til ordentlig opførsel i byrådet

Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne er bekymrede over, at flere topembedsmænd har opsagt deres stillinger ved Randers Kommune.

Af Anders Buhl Christensen (Gruppeformand i Venstre Randers) Frank Nørgaard (Gruppeformand i Dansk Folkeparti Randers), Anders Burlund (Byrådskandidat for Liberal Alliance). Flemming Østergaard (Kristendemoraterne i Randers).  

Venstre og Dansk Folkeparti, og partierne udenfor byrådet, Liberal Alliance samt Kristendemokraterne (KD), ser med stor bekymring og ærgrelse på, at vi i de senere år har set flere topembedsmænd/kvinde opsige deres stillinger ved Randers kommune – nu senest med stabschef Frederik Gammelgaard og kommunaldirektør Hans Nikolajsens opsigelse.

Årsagerne til de mange opsigelser skal med stor sandsynlighed findes i de beskyldninger, der igennem årerne har været rettet mod topembedsmænd/kvinde i forvaltningen bla. for at lyve, komme med halve løgne og talen udenom m.m. Og senest på et byrådsmøde hvor kommunal- direktøren stod for skud hvor der blev stillet spørgsmålstegn ved dennes loyalitet overfor borgmesteren.

Med baggrund i de mange opsigelser fra topembedsmænd samt vigtigheden af, at Randers Kommune fortsat kan tiltrække dygtige og kompetente medarbejdere udtaler de nævnte partier, at de bakker fuldt og helt op om forvaltningen/direktionens arbejde.

Samtidig udtaler de samme partier, at de på det kraftigste tager afstand fra de beskyldninger, der har vært rettet mod forvaltningen uden, at forvaltningen har kunnet tage til genmæle. Det er efter vor opfattelse ikke ordentlighed, at opføre sig sådan i det kommunalpolitiske arbejde og vi vil derfor opfordre til, at disse beskyldninger nu hører op for Randers kommunes skyld og for medarbejdernes skyld i kommunen.

Socialdemokratiet i Randers, Socialistisk Folkeparti i Randers, Radikale Venstre i Randers og Konservative Folkeparti i Randers er også blevet opfordret til at være med i opbakningen til forvaltningen, men har ikke reageret på vor opfordring eller ikke ønsket at være med.

 

Kommentarer