Randers By

Festlig genåbning med gadeteater bringer humør tilbage i bybilledet i Randers Midtby

Dancing Queen. Foto: Danmarks Internationale Gadeteater Festivaler.

Linedansere i dramatisk møde, cykel-akrobatik, styltedans og en gadeparade af messingblæsere og trommeslagere i stiveste puds sætter igen liv i gaderne, når Randers Gadeteaterfestival 2021 løber af stablen som en del af Randers Festuge med 18 internationale forestillinger fra den 13. til 21. august. Hele programmet spilles i det offentlige rum og med gratis adgang for alle!

Foto: Danmarks Internationale Gadeteater Festivaler.

Efter sidste års corona-aflysning er det endelig igen muligt at præsentere det bedste af internationalt gadeteater med den 7. udgave af festivalen i Randers midtby på Rådhustorvet og Slotspladsen. Kommunens borgmester Torben Hansen glæder sig over, at byen er vært:

”Siden sin start for 8 år siden har Danmarks Internationale Gadeteaterfestival været en del af Randers Festuge. Sådan er det heldigvis også i år, og det er en fornøjelse at vi igen kan byde velkommen til de mange teatertrupper, som vil overraske og underholde, når man besøger vores hyggelige og stemningsfulde middelalder-midtby”.

At der er et særligt behov for nye kulturoplevelser efter en vinter med ensomhed, angst og tomme gader, er Torben Hansen ikke i tvivl om: ”Netop kultur og gode oplevelser trænger vi til – især i en tid, hvor kulturlivet har været hårdt ramt af følgerne af corona-pandemien”.

Foto: Danmarks Internationale Gadeteater Festivaler.

Årets program, som netop er offentliggjort, indeholder forestillinger fra Frankrig, Italien/Filippinerne, Østrig, Argentina og som noget nyt også en dansk-fransk produktion. Festivalens leder Zelis Niegaard understreger, at hun har arbejdet på et program med fokus på mindst mulig smitterisiko, når der inviteres til fællesskab og kulturoplevelser i gaderne: ”Heldigvis er gadeteaterverdenen meget alsidig med kæmpe variation i udtryksformer, så vi har ikke haft svært ved at finde, hvad vi søgte. Vi har for eksempel valgt DANCING QUEEN fra Østrig, da vi ikke behøver vise hensyn til afstandskrav, når dens kunstnere går på 1,5 meter høje stylter.

Vi har også to dansere på line i OMBRE D’ELLES fra Frankrig, som er løftet over publikum og kan ses på afstand. Vi bringer ikke de virkelig store forestillinger til, som normalt tiltrækker tusindvis af tilskuere. Til gengæld har vi mindre forestillinger på programmet som for eksempel marionetteater i HANGING BY A THREAD fra Italien, der besøges af 100-200 mennesker, men som så spiller flere gange”.

Lige adgang til international gadeteater fra skoler

Festivalen følges op med besøg på fem af Randers skoler som en del af projektet Gadeteater i Skolegården, der tilbyder både forestillinger og skræddersyede undervisningsmaterialer og inviterer til en helt anderledes skoledag langt væk fra skærmen.

Kommentarer