Samfund

Festlig genåbning af Asferg forsamlingshus efter endt renovering

Den røde løber var rullet ud, da Asferg forsamlingshus tirsdag 16. april igen kunne byde bankospillerne indenfor efter fire ugers nedlukning på grund af renovering. Privatfoto

I over fire uger har Asfergs 86-årige forsamlingshus været lukket på grund af renovering, men mandag i forrige uge åbnede forsamlingshuset igen, og det blev fejret dagen efter tirsdag 16. april, hvor husets trofaste bankospillere blev budt velkommen med flag og rød løber.

Tirsdag den 16. april kunne bankospillere fra Asferg og omegn endelig vende tilbage til det ugentlige fællesskab over bankoplader, kaffe og gode samtaler ved langbordene i Asferg forsamlingshus. Her blev de festligt modtaget med rød løber og dannebrogsflag, og det var ikke kun fordi, Dronning Margrethe havde fødselsdag.

Bestyrelsen havde nemlig valgt at gøre noget ekstra ud af, at man igen kunne slå dørene op til forsamlingshuset, der efter endnu en renovering er godt rustet til fremtiden.

Gulve, loft og vægge

Bankospillerne kunne træde ind i et forsamlinghus, hvor især gulvene har fået en ‘kærlig omgang’.

Gulvet i indgang og garderobe er slebet og pålagt epoxy, så det kan holde mange år fremover.

I både den lille og store sal er de gamle trægulve skiftet ud med et nyt flot egetræsgulv og ved samme lejlighed blevet isoleret, hvilket man allerede nu kan mærke de positive konsekvenser af, fortæller fortæller Else Marie Løfquist, medlem af bestyrelsen.

– Der blev hurtigt varmt i salen til vores første bankoaften efter renoveringen, og vi behøvede nærmest ikke at åbne for varmen, selvom det var koldt udenfor; og det har vi ikke været vant til, siger hun.

Men også køkkenet er blevet opgraderet. Her er væggene repareret og eksisterende fliser filtset. Lofter og vægge er desuden blevet malet, og gulvet slebet og pålagt epoxy efter samme princip som i indgang og garderobe. Og så er der monteret nye højskabe, ny stålbordplade med vaske, ny stålbordplade for kaffemaskine samt en ny ovn på stativ.

Både den store og lille sal har fået flot, nyt egetræsgulv, som ved samme lejlighed er blevet isoleret. Privatfoto

Renovering ad flere omgange

Asferg forsamlingshus er blevet renoveret ad flere omgange inden for de senere år.

For syv år siden fik man lavet en tilbygning på et lille område tilknyttet forsamlingshuset, hvor en container i mange år havde fungeret som opbevaringsrum til blandt andet borde og stole.

– Containeren blev fjernet, og i stedet fik vi en fin tilbygning til forsamlingshuset med tre toiletter, handicaptoilet og et stort depotrum, hvor vi nu opbevarer blandt andet borde og stole, fortæller Else Marie Løfquist.

For et par år siden skiftede man alle vinduer ud til plast med 3-lagsglas. Ved samme lejlighed blev fugerne renoveret og bygningen hulmursisoleret.

Betaling af egen kasse

Mens de tidligere renovationsprojekter er realiseret ved hjælp af blandt andet fondsmidler og kommunal støtte, så har bestyrelsen denne gang selv betalt for ‘gildet’.

– Med op til 45 udlejninger på et år har vi en god økonomi, og vi har nu valgt at bruge pengene på at fremtidssikre Asferg forsamlingshus, og det, synes jeg, vi er meget tæt på at være i mål med, siger Else Marie Løfquist.

– Det har været hårdt arbejde og tæret på kassebeholdningen, men med den seneste renovering inden for i forsamlingshuset, mener jeg, at vi står med et hus, der er rigtigt godt rustet til fremtiden, fastslår hun.

Ambitionerne for forsamlingshuset slutter dog ikke her.

Else Marie Løfquist fortæller, at man har et ønske om at renovere trappen til første sal, og så er der nogle radiatorer, der kunne trænge til en udskiftning.

– Lige nu skal vi have nogle penge i kassen først, men med vores flotte, nyrenoverede forsamlingshus – og vores trofaste kunder til blandt andet tirsdagsbanko, så skal vi nok finde penge til det en dag, lyder meldingen.

 

Kommentarer