Kultur og events

Festlig fejring af Udbyhøj Lystbådehavns 10 års Jubilæum

Se billedserie Festteltet var godt besøgt, da Udbyhøj Lystbådehavn fredag og lørdag fejrede sit 10-års jubilæum. Se den store fotoserie af fotograf Jan Szwed.

Fredag og lørdag var der fest, musik og marked på Udbyhøj Lystbådehavn, der i år kan fejre sit 10-års jubilæum.

Randers kommune indviede i maj 2012 Danmarks nye fjordhavn i Udbyhøj Nord. Siden da har Udbyhøj Lystbådehavn været en motor for det nærmeste lokalområde. Der er skabt nyt liv for de lokale iværksættere, der er blevet rift om salget af både helårshuse og sommerhuse, campingpladsen har fået flere gæster – og ikke mindst har området fået en rekreativ oase til et aktivt fritidsliv for både borgere og de besøgende. Med kun 30 minutters sejlads fra Kattegat er Udbyhøj Lystbådehavn porten til Naturpark Randers Fjord. Omkring 1200 gæstesejlere og 200 autocampere besøger Udbyhøj Nord i løbet af en sæson.

Jubilæumsfesten var arrangeret af den lokale arbejdsgruppe SU-events med økonomisk støtte fra Randers Kommune. Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra Sødring Udbyhøj Borgerforening, Sødring Forsamlingshus og Foreningen Udbyhøj Havn, der alle arbejder for at skabe aktiviteter og fællesskab i lokalområdet.

Formand for Sødring Forsamlingshus Tanja Møller bød velkommen til jubilæumsfesten og gav ordet videre til dagens talere.

Dagens første taler var borgmester Torben Hansen efterfulgt af formand for Landdistriktsudvalget Anne Hjortshøj. Herefter talte tidligere borgmester Henning Jensen Nyhuus, som i 2012 var med til at åbne den nye havn. Han blev efterfulgt af forhenværende byrådsmedlem Anders Buhl-Christensen.

– Lystbådehavnen er et stort aktiv i naturparken. Gennem årene har vi i samarbejde med lokale ildsjæle udviklet området med stor respekt for den skønne natur – et arbejde, som fortsætter i de kommende år. Det skal selvfølgelig fejres, at de første 10 år gået så godt og har skabt rigtig mange muligheder både for lokale og for gæster, lød det blandt andet fra Torben Hansen.

Havnefoged Christian Heibel Godsk, som blev ansat ved åbningen af den ny havn i 2012 blev også fejret med sit 10 års jubilæum.

Fredag aftens koncert var med Gasolin-jam fra bandet ’Fi Fi dong’. De fik følgeskab af musikerne Marie Frank, Dan Hougesen og Michael Trier. Inden koncerten var der fællesspisning i teltet og aftenen blev sluttet af med et fantastisk fyrværkeri, der blev udført af dygtige fyrværkere fra Roslev.

Lørdag var der aktiviteter dagen igennem, lige fra kræmmermarked og fitnessopvisning til bueskydning og helikopteropvisning. Om aftenen var der helstegt pattegris på grillen og i teltet gik det løs med bandet ‘Johnny Madsen Tribute’ og ‘Hvide Løgne.

Kommentarer