Samfund

Fem skoler har testet nyt betalingssystem – og det får ‘tommel op’

Med Randers Kommunes betalingskortet kan forældre nemt sætte penge ind på kortet, så børnene fx selv kan købe mad på skolen. Foto: Randers Kommune

Randers Kommune tager en ny kortløsning i brug på skolerne, der gør det muligt nemt at ‘shoppe’ hjemmefra i webshop og betale for både klassefest, madordning og frugt.

Fem skoler i Randers Kommune har taget et nyt betalingssystem i brug, som skal gøre livet nemt for travle skoleforældre. Det sker ved at introducere Randers Kommunes Betalingskort.

– Vi har ledt efter en ny løsning til betaling gennem et stykke tid, som er nemt hjemmefra for forældrene, og også nemt at bruge for eksempel for en elev i skolen. En løsning som samtidig sparer ressourcer i administrationen, fordi bogføring af transaktioner foretages automatisk. Randers Kommunes Betalingskort er vores bud. Der er allerede fem skoler, som har taget det nye kort i brug, og vi oplever en meget positiv respons, siger Lars Sønderby, vicekommunaldirektør i Randers Kommune.

Rismølleskolen er den første skole, som tog den nye løsning i brug. Siden er Tirsdalens Skole, Assentoftskolen, Korshøjskolen og senest Søndermarkskolen kommet til.

– Vi introducerede det nye kort midt i januar for forældrene, og de har virkelig taget godt imod det, siger Pernille Skaaning Engamo, skoleleder på Rismølleskolen.

Løsningen fungerer på den måde, at man som forældre kan sætte penge på kortet, sætte et max beløb på dagens forbrug og dermed kan den enkelte elev selv købe fx mad. Webshoppen kan samtidig bruges til at bestille mad hjemmefra eller fx betale for klassefester. Det er dermed et system, som gør det nemt for skole og forældre at håndtere betalinger – og systemet kan også anvendes til andre typer af institutioner.

Søndermarkskolen brugte for eksempel systemet til billetsalg og salg af klippekort til skolefesten for nylig, og dermed undgik man at holde styr på store beløb i kontanter i den anledning.

Også for forældrene er det blevet nemmere.

– Det virker til at være nemmere. Vi kan nu bestille mad i kantinen med et noget kortere varsel. Tidligere skulle vi nærmest bestille 14 dage i forvejen. Vi kan få et let overblik over, hvad pengene bruges til. Og så kunne vi også bruge det til skolefesten for nylig, hvilket er noget helt andet end at skulle rode rundt med mobilepay eller kontanter, siger Jesper Østadgaard, der er far til Malthe i 3. klasse og Viggo i forskolen på Søndermarksskolen.

Randers Kommunes Betalingskort er lavet i samarbejde med KMD. Perspektivet for den nye betalingsløsning er, at det kan tilbydes som betalingsløsning bredt set i Randers Kommune.

– Vi ser frem til at tilbyde løsningen til endnu flere skoler, og samtidig kan den nye betalingsløsning også bruges på mange andre institutioner og dermed blive et system med tilhørende betalingskort for hele kommunen, siger Lars Sønderby.

 

Kommentarer