Samfund

Fejring af 100.000 borgere sker synkront rundt i hele kommunen

Randers Kommune har rundet 100.000 borgere i kommunen, og det bliver fejret den 13. april i 17 byer. Grafik: Randers Kommune.

Hele 17 byer i Randers Kommune er med i festen den 13. april, når det bliver fejret, at kommunen har rundet 100.000 borgere. Festen starter kl. 11.00. Se hvor nede i artiklen.

– Vi er stolte over, at Randers Kommune er rundet 100.000 borgere. Det er en milepæl, vi har nået i fællesskab, og derfor skal det selvfølgelig også fejres fælles rundt om i vores skønne kommune. I hver af de 17 byer vil være et arrangement, hvor man blandt andet kan se frem til at plante træer og sammen nyde kaffe og kage, siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune

Som et varigt minde vil der nemlig i hver by blive plantet tre egetræer på en udvalgt plads. Ved træernes fod placeres en sten med en indgraveret plade, som markerer, at det er ved fælles indsats på tværs af kommunens fællesskaber og lokalsamfund, at kommunen har rundet 100.000 indbyggere. Byrådsmedlemmer vil i hver by holde tale og deltage i fejringen.

Fejring for store og små

Selve fejringen lægger op til nogle festlige timer sammen. Her er – alt efter de enkelte byers valg af fejring – alt fra musik og kor til hoppeborge og fællessang. Randers Kommune rundede 100.000 borgere den 10. januar 2024, da Ida kom til verden. Og navnet Ida har nogle byer valgt at tage med i deres fejring. I Ålum skal de tre egetræer, der plantes, blandt andet være rammen for en Idalund, mens nogle byer har fællessang, hvor sangen ”Lille Idas Sommervise” synges.

– Der kommer til at ske mange spændende ting rundt om i kommunen, og det håber jeg, at mange har lyst til at være en del af, siger Torben Hansen

VERDO og ELRO-fonden har finansieret træer og sten med plader og gør klar til selve plantningen. Kommunens driftsafdeling leverer træerne med vækstrør og stenen med pladen på.

Byer, hvor fejringen finder sted

Randers, Assentoft, Langå, Stevnstrup, Spentrup, Harridslev, Ø. Bjerregrav, Fårup, Øster Tørslev, Havndal, Asferg, Gjerlev, Mellerup, Ålum, Uggelhuse, Haslund og Udbyhøj. Fejringen finder sted fra kl. 11, men der kan være enkelte afvigelser.

Se programmet i de enkelte byer

Byerne, hvor fejringen foregår, er valgt, fordi de er geografisk spredt, sådan at det er muligt at være med til fejring i hele kommunen.

Kommentarer