Bolig

Februar satte rekord i byggesager

Det vælter ind med byggesager hos Randers Kommunes tekniske forvaltning. Med 195 indkomne byggesager oversteg februar 2021 alle andre måneder i nyere tid. Og så i februar der normalt betragtes som lavsæson.

Byggesager 2019, 2020 og 2021.

“Om der er tale om en slags omvendt corona-effekt, ved jeg ikke, men også i andre kommuner oplever man et stort tryk på byggesagsbehandlingen. Og det er hele vejen rundt, vi har travlt: Store erhvervsbyggerier, etageejendomme, parcelhuse og tilbygninger,” fortæller Carsten Riisgaard, som er sektionsleder i BYG ved Udvikling, Miljø & Teknik i Randers Kommune.

“Vi skal nok klare februar-sagerne i BYG uden nævneværdigt længere sagsbehandlingstid. Men er der tale om en ny normal, der strækker sig langt ind i 2021, så må vi tage ekstraordinære tiltag,” tilføjer han.

Ifølge Carsten Riisgaard buldrer byggeriet i Randers lige nu derudad i et sådant tempo, at der også i andre led af byggeriet kan opstå flaskehalse – eksempelvis mangel på håndværkere eller ventetid på fordyrede materialer. Det vil kunne lægge en utilsigtet dæmper på aktiviteterne, vurderer sektionslederen.

Kommentarer