Kultur

Familiefest i Skoven på lørdag med Buttenschøn, Carl Emil, Alberte m.fl.

Programmet til Familefest i skove på lørdag den 21. maj er spækket med kendte kunstnere som Alberte Winding, Katrine Bille, Thomas Buttenschøn, BLÆST, Benner og Jacob Venndts Fabulous Swing Trio og Carl Emil Petersen.

På lørdag den 21. maj er der igen mulighed for at få en dejlig dag i parken ved Skovbakken, når dette års Familiefest i skoven afvikles. Festivalen åbner kl. 11 og kører helt frem til kl. 21, med et program der er spækket med masser af live musik, kreative workshops til børnene, små hyggelige cafeer med godt at drikke og spise og en unik stemning af dansk sommer under de store nyudsprungne bøgetræer.

Musikansvarlig på Familiefest i skoven, Jørgen Holmegaard fortæller om de mange anerkendte kunstnere, der optræder på dagen:

– I år kan man opleve Alberte, som børnene kender fra Bamse og Kylling, som den smukt syngende Luna. Ligesom Alberte har skrevet Lyse Nætter, som mange af os har sunget med på i de senere år, hvor vi har taget fællessangen til os igen. Katrine Bille fra Ramasjang programmerne kommer og tager børn og voksne med på en musikalsk opdagelsesrejse og Thomas Buttenschøn, BLÆST, Benner og Jacob Venndts Fabulous Swing Trio, vil også optræde i løbet af festivaldagen, mens det bliver Carl Emil Petersen, der blandt andet er kendt for numre som Frit Land og København, der lukker dagen i skoven. Alt i alt et musikprogram med høj kvalitet, over hele linjen, målrettet både børn og voksne.

Musiker og kulturaktør Jørgen Holmegaard, der blandt andet har været booker på café von Hatten og musikansvarlig på spillestedet Turbinen, er en af de mange frivillige der står bag Familiefest i skoven. Initiativtager Anita Støvring Ross er også en lokal ildsjæl, med eget Eventbureau, der lægger mange timer i at skabe denne nye Randers-tradition, og som har skabt foreningen RFM sammen med Laila Vistisen og Cecilie klok Dupont.

– Her er en festival for både børn og voksne, hvor der er masser af sjove kreative værksteder og musik for alle aldersgrupper. Vi vil gøre det muligt for alle at deltage, så billetprisen, for en hel dag, er ikke dyrere end en tur i biografen, med popkorn. Sidste år prøvede vi festivalkonceptet af og det gik over al forventning.

Randers Kommunes Eventsekretariat støtter Familiefest i skoven med en aftale frem til og med 2023, og lokale sponsorer og fonde har også bidraget. Anita Støvring Ross er dybt taknemmelig, både for de mange hjælperes indsats og for den flotte lokale opbakning.

– Jeg og vi er så taknemmelige for al den støtte. Den begejstring vi oplever, når folk hører, at vi vil lave en festival for familier her i Randers, det giver en masse energi til arbejdet med at planlægge.

Familiefest i skoven præsenterer sig smukt under de nyudsprungne bøgetræer i parken ved Skovbakken, og man kan gå til og fra festivalpladsen, når man har fået sit indgangsarmbånd. Der er lagt op til en dag med masser af oplevelser, for både børn og voksne og billetter kan købes på nettet via dette link eller ved indgangen til festivalpladsen.

Kommentarer