Stånum

Falk, frirum og fællesskab

Hanne Falk

Med afsæt fra privatadressen i Randers’ sydøstlige opland, lidt øst for Stånum, ser en glad og ydmyg billedmager Hanne Falk frem til Randers Art Week 2018.

Vinderen af kunstugens plakatkonkurrence – valgt af Randers Kunstforening – leverer således det fine motiv til kunstugens plakat og forsiden på kunstugens brochure.

– Jeg er rigtigt glad og ydmyg. At man har fundet mit billede interessant, er en anerkendelse og ære, som jeg er rigtigt glad for, lyder det blandt andet fra billedmager Hanne Falk.

Hun slår blandt andet sine kunstneriske vinger ud i netværket Artmoney, og så kalder hun sig selv for ’autodidakt billedmager’, primært med akrylmaling ved staffeliet. Godt hjulpet på vej af længere kurser hos Randers Kunstskole og Århus Kunstakademi samt kortere kursusophold i ind- og udland.

Vigtigt netværk

– Via Randers Art Week har jeg mulighed for at eksponere mit kunstneriske virke i en større sammenhæng. Samtidig føler jeg mig også som en del af et større netværk – på tværs af en mangfoldighed af lokale kunstnere. Jeg mener, at vi sammen tilfører noget vigtigt til byen og dens borgere, nemlig kunst for alle.

Hanne Falk peger også på kunstugens mange muligheder for at købe original kunst med hjem til rimelige priser.

– Det er mit indtryk, at det betyder noget for folk, der køber kunst, at der følger en god historie med kunstværket. Måske gør det også en forskel for nogen, at kunstneren er fra lokalområdet. Socialt har det også betydet, at jeg sammen med fire andre malere har etableret et malefællesskab, hvor vi giver hinanden sparring, inspiration og konstruktiv kritik.

Galleri Albæk

At Hanne Falks maleri pryder ovenævnte plakat og brochure, kalder hun selv ”det største udstillingsvindue i min karriere til dato.”

– Jeg glæder mig til, for andet år, at udstille i Galleri Albæk – sammen med mine malevenner og kunsthåndværkere fra lokalområdet. Det er et rigtigt fint og intimt galleri, hvor udstillingen starter,
når gæsterne træder ind i haven. Det giver galleriet intimitet, hygge og en unik oplevelse for de besøgende. Sidste år var vejret rigtig godt de fleste dage, så gæsterne sad ude og drak et glas vin eller kaffe i skønne havemøbler, blandt blomstrende forårsblomster og skønne skulpturer.

Randers Art Week’s plakatvinder arbejder også lejlighedsvis med raku, som hun også udstiller i påsken sammen med hendes Artmoney på Galleri Albæk.

Vartegn

Hanne Falk fortæller videre, at det har været et spændende og udfordrende element at finde plads til Randers’ vartegn i maleriet.

– Udfordringen består i, at jeg har anvendt to teknikker på samme lærred, dels et stilistisk naturmotiv, inspireret af Vorup Enge, dels et serigrafitryk af Den Blå Bro. Ingen, der ser plakaten
eller Randers Art Week’s katalog, er i tvivl om, hvor de befinder sig i det midtjyske.

Hanne Falk er ”total afhængig af at arbejde kunstnerisk”.

– Det er her, jeg kan udforske mine følelser, visualisere mine drømme, eksperimentere og omsætte tanker til kunst. For mig er det at arbejde med kunst at trække vejret mentalt.

Uperfekt perfekt

Billedmageren har ikke lagt sig fast på én bestemt genre.

– Men jeg arbejder kun naturalistisk, hvis jeg bliver bedt om det. Det der tænder mig, er at prøve
på at opnå det uperfekt perfekte. Jeg kan ikke lide begrænsninger, men må hele tiden afprøve nye veje, fordybe mig. Maleriet er for mig en refleksion af en proces eller en mental vandring med associationer, fordybelse og genkendelse på samme tid.

Kommentarer