Fårup

Dieseltyve på spil på Randers-egnen

En lastbilchauffør advarer på en lukket facebook-gruppe sine kolleger mod at parkere i et område nord for Randers. Ifølge opslaget har der på det seneste været flere tilfælde af dieseltyveri fra både lastbiler og busser.

Inden for de seneste 14 dage har der været dieseltyverier i et område nord for Randers. Det skriver transportnyhederne.dk i en artikel i går tirsdag på basis af et opslag på en lukket facebook-gruppe ‘Lastbil’, som onlinemediet er medlem af.

Ifølge artiklen har der indenfor de seneste 14 dage været stjålet diesel fra et busselskab, og en anden virksomhed i området skulle have været udsat for dieseltyveri natten til mandag.

Politiet uvidende om dieseltyveri

Randers Netavis har forhørt sig hos Østjyllands Politi om lastbilchaufførens påstand, men her kender man ikke noget til tyverierne.

– Efter jeres henvendelse har jeg gennemgået vores database for henvendelser siden nytår, og der ligger ingen anmeldelser på dieseltyveri, fortæller politiassistent ved Østjyllands Politi, Marianne Morgen.

Anmeldelse er spild af tid

Randers Netavis har talt med Bambi Udlejning i Råsted, som natten til mandag var udsat for tyveri – her tappede tyvene omkring 200 liter fra hans biler; men han har ikke meldt tyveriet til politiet. Spild af tid, lyder forklaringen.

– Dieseltyveriet et tilbagevendende problem, som er svært at komme til livs. Det ville være spild af både min og politiets tid at at anmelde tyverierne, vurderer indehaver af Bambi Udlejning, Jesper Nielsen Juncher.

Han har dog taget sine forholdsregler i forhold til sikkerheden blandt andet ved, at hans biler altid kører i ‘stald’ med mindst mulig brændstof i tankene, så der er mindre for tyvene at komme efter.

Kommentarer