Fårup

Fårupborgerne får ny købmand

Kim Petersen har solgt sin købmandsforretning i Fårup, men han fortsætter med at arbejde i butikken. Arkivfoto

Efter næsten 20 år ved rorpinden overlader købmand Kim Petersen nu styringen til kollegaen Henrik Vasegaard. På fredag er der reception i butikken i Fårup.

Fra 1. december har Spar i Fårup fået ny ejer. Henrik Vasegaard har købt butikken af Kim Petersen.

Ejerskiftet sker som en konsekvens af, at Kim Petersen i efteråret blev sygemeldt på grund af stress. Alt for mange arbejdstimer blev for meget for den lokale købmand, som så sig nødsaget til at sadle om.

– Jeg måtte bare se i øjnene, at jeg ikke kunne kapere at stå for det hele, og derfor tog jeg kontakt til Henrik, som jeg har kendt i mange år, fortæller Kim Petersen.

Vemodigt

Det var ikke nogen let beslutning for Kim Petersen, som har brugt snart 20 år på at opbygge forretningen. Et af de store øjeblikke var, da han i 2010 kunne åbne en helt ny og meget større Sparbutik på Butikstorvet.

– Vi har fået en meget rentabel og god butik, som i dag giver overskud, så det er da med et vis vemod, at jeg nu overlader det til andre hænder, siger Kim Petersen.

Han er dog samtidig fortrøstningsfuld, fordi han tror på, at det er den rigtige beslutning både for ham selv og for forretningen.

– Jeg overlader en god forretning til Henrik, som jeg kender rigtigt godt, og samtidig får jeg mulighed for at blive i jobbet som købmand i byen. Det betyder meget for mig, siger han.

Kim Petersen glæder sig til at kunne gå på arbejde og gøre det, han er bedst til, og som han holder rigtigt meget af, nemlig at servicere kunderne og følge med i det lokale liv, men uden det økonomiske ansvar og – ikke mindst – meget lange arbejdsdage.

Store forventninger

Den nye ejer af butikken i Fårup, Henrik Vasegaard (45) er en erfaren herre inden for branchen. Han driver i forvejen en Min Købmand-butik i Viborg, men har planer om at lægge mange kræfter i butikken i Fårup.

– Jeg har nogle dygtige medarbejdere i butikken i Viborg, som derfor er næsten selvkørende, så jeg kommer til at bruge omkring 75 procent af min tid i Fårup fortæller Henrik Vasegaard, som har store forventninger til butikken,som han også betragter som en fremtidssikring.

– Der er enormt stor konkurrence inden for discountsegmentet i Viborg, hvor den ene butik skyder op efter den anden, så derfor er det ikke udelukket, at den fysiske butik lukker ned på et tidspunkt, siger han.

Forretningen i Viborg er i stor udstrækning baseret på vareudbringning, og den del af forretningen forventer Henrik Vasegaard, at han kan tage med til Fårup.

Og så glæder han sig til i højere grad at blive ”rigtig købmand” igen.

– Jeg glæder mig til at være i en butik, hvor man har tæt kontakt til de lokale borgere, siger Henrik Vasegaard, som selv kommer fra Ørum ved Viborg, og derfor er vokset op med den type butik.

– Jeg tænker også, at jeg vil bruge en del kræfter på at komme i bedre kontakt med de lokale virksomheder, så vi kan levere et endnu større udvalg af lokale delikatesser, siger han.

Reception

Ejerskiftet markeres med en reception i købmandsbutikken i Fårup på fredag, hvor alle lokale borgere opfordres til at kigge forbi for at hilse på den nye købmand i byen og give den ’gamle’ købmand et klap på skulderen .

Arrangementet starter klokken 11. I butikken er der smagsprøver på lækkerier fra den relativt nye delikatesseafdeling, og så vil der i anledning af den forestående jul også være både gløgg og æbleskiver.

– Det bliver en stor dag, så jeg håber, at se rigtigt mange, lyder det fra Kim Købmand.

Kommentarer