Gassum

Nu får flere byer i Randers Kommune fiberbredbånd

Arkivfoto

40 procent af borgerne i Gassum, Hvidsten og Asferg har takket ja til Eniigs tilbud om fiber. Det betyder, at byerne ligesom mange af nabobyerne nu kan se frem til, at Eniigs gravemaskiner rykker ud og sikrer fiber til byernes borgere.

De seneste uger har borgerne i Gassum, Hvidsten og Asferg haft besøg af Eniigs konsulenter, som har besvaret spørgsmål om fiber og taget imod bestillinger. Samtidig har de lokale i dén grad bakket op om fiberkampagnen, og det har resulteret i, at Eniig her ved kampagnens afslutning kan overbringe borgerne den glædelige nyhed, at målet er nået.

– Vi har haft nogle rigtigt gode kampagneuger med masser af aktivitet og interesserede borgere, siger Ole Buur Sahlholdt, konsulent ved Eniig og tilføjer, at det altid er glædeligt, når målet nås og borgerne kan få det, de har ønsket sig.

Stor fiberinteresse i Randers Kommune

Med den nødvendige tilslutning i hus kan byerne snart slutte sig til kredsen af fiberbyer i Randers Kommune, som består af blandt andre Mellerup, Tvede og Udbyhøj Vasehuse.

Første skridt er at opnå det nødvendige antal bestillinger, og derefter skal fiberen graves ned og installeres i de enkelte boliger. Eniig er nu i fuld gang med at planlægge gravearbejdet, der starter i løbet af forsommeren, og hvis vinteren ikke er alt for frostkold, kan byerne se frem til at få deres fiberforbindelser op at køre i 2. og 3. kvartal 2018.

Interesserede kan stadig nå at bestille

Er man blandt dem, der ikke nåede at bestille fiber, er der gode nyheder: Interesserede kan nemlig stadig nå at bestille her på falderebet:

– Vi ved af erfaring, at der ofte opstår fornyet interesse for at hoppe med på fibervognen, når vi går i gang med at grave. Nogle af dem, der ikke fik tilmeldt sig, inden kampagnen sluttede, kommer i tanke om, at de alligevel gerne vil have fiber. Derfor er der selvfølgelig mulighed for at bestille fiber, så længe gravemaskinerne er i området, slutter Ole Buur Sahlholdt.

Kommentarer