Navnenyt

Erhvervsmand og entusiast for amerikanske veteranbiler runder de 60 år

Af: Arne Erikslev

Den 20. april 2024 fylder adm. direktør Erik Astrup Sørensen, Linde ved Spentrup, 60 år.

Erik Astrup er opvokset i Randers og havde sin skolegang i Søndermarksskolen, dog afsluttende på Hadsten skole.

Efter EFG fra Teknisk Skole i Randers kom han i lære som rustfri klejnsmed i 1980 hos Brdr. Pedersens Maskinfabrik A/S, men blev færdiguddannet hos Randers Rustfri Stålindustri A/S.

I sidstnævnte virksomhed avancerede Erik Astrup fra udlært til værkfører og produktionschef med ansvaret for salg til både indenlandske og udenlandske kunder. I en orlovsperiode fra 2000-2002 havde Erik Astrup en afstikker til USA med opbygning af cementstøberier.

Sammen med en kollega Tonny Kent Pedersen (nu fabrikschef) fra Randers Rustfri Stålindustri A/S havde Erik Astrup gennem længere tid overvejet at starte egen virksomhed, hvor valget den 1. oktober 2010 faldt på virksomheden B.F. Montage A/S, Kertemindevej 72, 8940 Randers. Virksomhed blev senere omdøbt til B.F. Rustfri A/S.

Den dengang 25 år gamle virksomhed stod netop overfor et generationsskifte, så det blev en fortsat positiv udvikling – med efterfølgende udvidelse af fabriksbygninger – indenfor ordreproduktion af rustfri tanke samt rustfri udstyr til levnedsmiddel – og kemisk industri samt procesudstyr. De producerede varer går primært via underleverandører til udlandet. Antal ansatte er siden overtagelsen steget fra seks til elleve personer. Virksomheden har også deltaget i udvikling af biogasanlæg startende i en norsk kommune, men nu også på det danske marked og sidst i Tyskland.
Successen er begrundet i fleksibilitet og kvalitet leveret til tiden.

Erik Astrups sparsomme fritid går i sommerperioden med at spille golf og med at lufte sine store amerikanske veteranbiler (Buick og Cadillac), og i vinterhalvåret gælder det, når tiden tillader det, broderskabet i DANSK BRODER ORDEN, hvor Erik Astrup blev optaget som broder for godt 22 år siden.

Erik Astrup er gift med Jeanet Astrup (der er ansat hos Plejecenter Svaleparken), og de har fem sammenbragte børn og fire børnebørn.

Kommentarer