Randers By

Erhvervslivet til festlig Nytårskur på Værket

Se billedserie Claus Omann Jensen udtrykte blandt andet i sin tale glæde over, at Randers kunne fejre en 40 procents stigning i antallet af gazelle-virksomheder i kommunen.

Stemningen ved årets nytårskur boblede af begejstring, da cirka 300 deltagere fra det lokale erhvervsliv torsdag eftermiddag fyldte salen på Værket i Randers.

Det var Randers-borgmester Claus Omann Jensen, der bød velkommen til de mange fremmødte erhvervsdrivende fra Randers og omegn, som torsdag var indbudt til nytårskur på spillestedet Værket i Randers.

– 2016 var et spændende år og meget skete. Vi kunne fejre en 40 procent stigning i gazellevirksomheder i Randers og den sæsonkorrigerede ledighed faldt til under landsgennemsnittet, sagde han.

Borgmesteren glædede sig over, at erhvervslivet i Randers Kommune er i vækst, men påpegede også, at væksten krævede kvalificeret arbejdskraft og en god infrastruktur.

– Derfor knokler vi løs for at opkvalificere ledige og finde løsninger, så flere kan træde ud på arbejdsmarkedet. Ligesom vi i kommunen kæmper sammen med de 11 andre kommuner i Business Region Aarhus for at fastholde, at vi skal udvide motorvej E45. Her er vi nået et stykke af vejen. Regeringen har sat hele 500 millioner kroner af til at udvide motorvejen mellem Skanderborg og Aarhus og skrevet ind i finansloven, at man vil fortsætte udvidelsen.

Danish Crown vil begejstre med udgangspunkt i Randers

Danish Crows administrerende direktør, Jais Valeur, holdte herefter oplæg for de 300 fremmødte. Han fortalte blandt andet om slagteri-virksomhedens nye strategi og transformation fra at være et dansk slagteriselskab med betydelig aktivitet i udlandet til at blive en nordeuropæisk fødevarevirksomhed.

– Det gør vi ved at begejstre, og vi gør det med udgangspunkt fra Randers, sagde Jais Valeur.

Danish Crown er en af Danmarks 10 største virksomheder med hele 26.000 ansatte. Sidste år eksporterede virksomheden samlet for 24 milliarder kroner.

Aarhus-borgmesteren glæder sig til Randersoplevelser

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard glædelige sig over, at Randers og Aarhus er sammen om at være Europæisk kulturhovedstad i 2017.

– En af de ting jeg glæder mig til at opleve er Watermusic, når Randers EgnsTeater sammen med Oh Land, Motionhouse og et kor på godt 300 mennesker skaber en fantastisk oplevelse. En af de oplevelser, hvor man skal huske at være der, sagde Bundsgaard, da han indledte sit oplæg, hvor han også kom ind på det østjyske erhvervssamarbejde Business Region Aarhus.

12 østjyske kommuner hænger naturligt sammen

– Vi er 12 østjyske kommuner, der hænger naturligt sammen. Ved at være sammen, har vi kritisk masse, og det er en forudsætning for at kunne agere, være en interessant partner og sætte dagsordenen. Hver for sig har vi ikke som kommuner været i stand til at varetage de østjyske fælles interesser. Ved at stå sammen, kan vi, sagde Jacob Bundsgaard og henviste til den store og fælles indsats for en udvidelse af  E45 – en udvidelse som Business Region Aarhus fortsætter med at arbejde for.

På scenen afsluttede foredragsholder Niels Villemoes med et inspirerende og særdeles morsomt foredrag om ledelse på dansk.

Kommentarer