Debat og politik

Er Nordic Waste ikke en af de store opgaver som skal løses i fællesskab, eller er det en politisk cirkusplads.

Af Erik Bo Andersen, Østbroen
Byrådsmedlem, Randers Kommune

4 ud af 5 borgere i Randers Kommune frygter, at katastrofen ved Nordic Waste skal gå ud over den almindelige borger i Randers Kommune i form af skattestigninger og forringelse af den offentlige velfærd, og med god grund.

Som borgere i Randers Kommune har man en klar forventning om, at Byrådet samarbejder for netop at løse denne kæmpe opgave, men det er efterhånden blevet en cirkusarena, hvor klovnenumre står i kø for at få 2 minutters opmærksomhed.

I går gik Venstre, mfl. ud med et forslag om en uvildig undersøgelse af Kommunens rolle om Nordic Waste, med opbakning fra et snævert flertal på 16, men man havde så lige glemt at spørge de sidste 15, om de kunne tænke sig at være med. Jeg tør vædde på, at der er 31 Byrådsmedlemmer der trykker på den grønne knap, så hvad har man så ville opnå med sådan et cirkusnummer. Jo jo I fik jeres 2 minutter på landsdækkende medier, og så har I vist omverdenen præcis hvordan de ser på os som en børnehave.  Men hvad har i opnået ud over splid i Byrådets samarbejde.

Der er flere af de 16, som er vendt på en tallerken, og nu lige pludselig er for en undersøgelse, og det viser og siger alt om at nogen synes, det er mere vigtigt, hvem der er AFSENDER end indholdet.

I Østbroen der undrer vi os over hvorfor man ikke er blevet spurgt om, vi ville være med som forslagsstiller, på en uvildig undersøgelse af Nordic Waste, når nu man hele tiden har vist, at vi var for en uvildig undersøgelse? Vi undrer os også over, hvorfor Venstre ikke vil have os med? Men i ligeså høj grad på hvorfor de andre partier bare acceptere denne måde at samarbejde på? Den var ikke gået i sandkassen i Børnehaven, med at udelukke nogen, så hvorfor her i denne kæmpe sag?

Radikale Venstre og Socialdemokratiet (som er det bærende Borgmesterparti) har ellers indgået en konstitueringsaftale, hvor blækket nu ikke er noget værd på det papir, hvorpå den er underskrevet, med netop Venstre, Konservative, DF og SF som alle er med som de 16, der har fremsendt forslaget, og glemt hvad de selv har underskrevet.

Jeg tænker, at Klinke Hans får travlt med at lime skår i den gensidig respekt og samarbejdet mellem konstitueringspartierne og i ligeså grad i de samme budgetforligspartier, og der er helt sikkert lagt i bunken af gammelt nag, som har gennemsyret Byrådet i årtier.

Vi I Østbroen er super glade for, at vores store arbejde nu bliver en realitet, og vi får en uvildig undersøgelse af Kommunens rolle, og så er vi sådan set lidt ligeglad med afsenderen, for sund fornuft har sejret her.

Kommentarer