Foreningsnyt

Enhedslisten i Randers stiller op til kommunalvalget

Enhedslisten stiller med tre kandidater ved næste kommunalvalg. Fra venstre: Frida Valbjørn Christensen (18), Anni Andersen – spidskandidat (65) og Kalle Nielsen (52). Foto: Egon Thomsen

Enhedslisten i Randers har for første gang besluttet at opstille til det kommende byrådsvalg i november 2017.

Se video-interview med spidskandidaten nederst i artiklen.

Partiet har netop afholdt sit opstillingsmøde, og her blev der valgt tre kandidater. Opstillingsmødet var samtidig startskuddet for Enhedslistens valgkamp.

Som spidskandidat valgtes Anni Andersen (65). Nummer to på listen blev den blot 18-årige Frida Valbjørn Christensen, som studerer HTX på Tradium, mens tredie kandidat blev Kalle Nielsen (52). Alle tre bor i Randers.

Enhedslisten opstiller på partiliste, hvilket betyder, at kandidaterne er opstillet i prioriteret rækkefølge. Stemmer, der tilfalder partiet, tilfalder først spidskandidaten.

Tilfredshed med Beboerlisten

Ved sidste byrådsvalg i 2013 stillede Enhedslisten Randers ikke op, men besluttede i stedet at bakke op omkring Beboerlisten.

Talsmand for Enhedslisten i Randers understreger over for Randers Netavis, at opstilling ikke skal betragtes som utilfredshed med Beboerlisten.

– Medlemmerne har været særdeles tilfredse med det arbejde, som Beboerlisten og også Velfærdslisten hidtil har lavet i byrådet. Så det er ikke utilfredshed med det arbejde som Beboerlisten og Velfærdslisten har lavet, som gør, at Enhedslisten stiller op som selvstændigt parti til det kommende kommunalvalg, siger Frede Kirkholm Nielsen.

– Vores byrådsmedlemmer skal ses som et supplement til Beboerlisten og Velfærdslisten, og således en styrkelse af venstrefløjen i byrådet, forklarer talsmanden, som tror, at der findes stemmer på venstrefløjen, der ikke vil stemme på Beboerlisten.

– Enhedslisten står jo stærkt på landsplan, og det bør kunne overføres til det kommunalpolitiske arbejde i Randers, slutter Frede Kirkholm Nielsen.

Byrådsgruppe

På mødet blev der nedsat en ”byrådsgruppe”, som skal planlægge den videre proces op til kommunalvalget. Herunder lave et udkast til partiprogram.

Enhedslisten går samtidig i gang med at undersøge mulighederne for at indgå et teknisk valgforbund med andre partier/og lister, som opstiller til byrådsvalget.

Valg til kommunalbestyrelserne og regionsrådene finder sted tirsdag den 21. november.

Kommentarer