Kultur og events

EM i Speedway kommer til Fladbro

Mikkel Andersen fra Kronjyllands Speedway Club vandt forleden EM i Tjekkiet i en anden klasse. Foto: Kronjyllands Speedway Club

Nogle af Europas bedste ungdomskørere indtager banen i Fladbro i weekenden 6.-7. august, når Randers er vært for EM i Speedway.

Kronjyllands Speedway Club er første weekend i august vært for henholdsvis EUROPEAN 250cc Pairs SPEEDWAY CUP Final 3 og European 85cc Youth Speedway Racing. 

Lørdag er der konkurrence på de store maskiner, som man kender fra de internationale mesterskaber, der vises på tv. Mens det søndag er på nogle lidt mindre maskiner – uden det dog bliver mindre underholdende af den grund.

Ungdomskørerne er i aldersgruppen 14-16 år. Her inklusiv den lokale Mikkel Andersen, der skal være kaptajn for det danske hold. Mikkel er i øvrigt lige blevet Europamester i en helt tredje klasse og vender med guldet hjem til klubben i Randers for at hjælpe nogle af de danske drenge.

En billet til banen i Fladbro koster 50 kroner for voksne, mens det er gratis for børn under 15 år. Der er præsentation af kørerne med efterfølgende finaler klokken 13 både lørdag og søndag. Om formiddagen fra klokken 10 kan man se kørerne træne. 

Kronjyllands Speedway Club og Randers kommer med de to mesterskaber igen på Europakortet. 

– Vi er stolte af, at være værter og dermed give alle den bedste sportslige oplevelse, siger formanden for klubben i Randers, Keld Hagen og tilføjer:

– På den måde er vi også med til at sikre den positive udvikling og interesse for sporten lokalt.

Speedwaybanen finder du på Randersvej 94, Fladbro, 8870 Langå. 

Kommentarer