Jennum

Elro Dage er udsat til næste år

På grund af coronakrisen er årets udgave af Elro Dage nu på lige fod med mange andre arrangementer udskudt til 2021. Til gengæld kommer det til at løber over en hel uge. Illustration: Elro Dage

På baggrund af regeringens seneste udmeldinger og allerede aflyste arrangementer valgte Elro Fonden sidste uge at aflyse årets arrangement, der skulle være løbet af stabelen henover pinsen i år. Ærgerligt lyder det fra bestyrelsen, som samtidig glæder sig over at kunne præsentere Ero Dage over en hel uge næste år.

For bare nogle uger siden var der stadig en smule optimisme at spore hos bestyrelsen for Elro Fonden, som håbede på, at i det mindste dele af de mange planlagte arrangementer, der skulle løbe af stabelen hen over pinsen, kunne gennemføres.

– Vi har haft mange ansøgere i røret – og mange har meldt fra. Især nogle af de store arrangører måtte melde ud, at man at man udsætte eller aflyse, fortæller Svend Aage Nielsen, som sidder i bestyrelsen for Elro Fonden, der står bag Elro Dage.

– Vi kunne måske have gennemført nogle få foredrag, men det store arrangement kunne ikke gennemføres. Det skulle jo være en kæmpefest, og med den seneste udmelding med påbudet om, at større forsamlinger ikke kan ske før tidligst før september, så gav det ingen mening, siger han.

– Vi har talt om at udsætte det til september, men der bliver rift om datoerne. Mange konfirmationer er blandt andet udsat til den tid, så nu har vi besluttet helt at udsætte det helt til næste år, lyder meldingen.

Samtidig har man besluttet, at de, der har fået bevillinger til deres arrangementer i år, kan overføre disse til næste år. Man skal således ikke igennem en ny ansøgningsrunde, hvis man kan få samme arrangement op at stå under samme vilkår.

Dette er også blevet taget godt imod hos arrangørerne bag de omkring 7000 planlagte arrangementer.

Heriblandt FSI i Fårup, hvor man havde planlagt en eftermiddag med Keld og Hilda for byens mere modne borgere en eftermiddag, mens et større DJ parti var på plakaten for de unge aftenen efter.

– Vi synes, det er en god løsning at flytte Elro dage, og vi satser og håber på, at vi kan få de samme arrangementer til byen næste år, fortæller Pernelle Holm, der er formand for FSI, som er medarrangør af de lokale arrangementer.

Hun glæder sig samtidigt over, at Elro Dage kommer til at foregå over en hel uge.

– Så er der chance for, at jeg og andre frivillige, har mulighed for at komme ud at se nogle af de mange andre arrangementer, der finder sted.

Elro Dage over en hel uge

Foruden at tage hensyn til helligdagene, har man nemlig også valgt, at lade arrangementet køre over en hel uge fra fredag den 28. maj til og med søndag den 6. juni.

– I år havde vi på baggrund af evalueringerne fra sidste år lagt en ekstra dag til, da vi havde lagt det i forbindelse med pinsen. Det har så heller ikke være optimalt, da mange familier har traditioner i forbindelse med Pinsen, og mange af kunstnerne simpelthen holder fri.Så derfor har vi i bestyrelsen besluttet, at Elro Dage næste år kører over en hel uge, hvor vi heller ikke kommer i karambolage med helligdage, fortæller Svend Aage Nielsen og fortsætter:

– Vi ville også godt have lidt flere hverdage med til for eksempel foredrag og andre mindre arrangementer i forsamlingshuse, som ikke nødvendigvis behøver at ligge i en weekend.

Desuden vil de flere dage give bedre mulighed for at hyre de ønskede kunstnere.

– Det har vi hørt allerede fra den første evaluering, og derfor havde vi allerede lagt en ekstra dag på i år, og det giver så endnu flere muligheder næste år, hvor der er en helt uge til rådighed, lyder meldingen.

Kommentarer