Asferg

Elever fra Fårup og Asferg dystede sammen

Se billedserie

Eleverne fra 0.-6. klasse på Asferg og Fårup Skoler har samarbejdet om at arrangere årets idrætsdag, der løb af stablen tirsdag 21. juni. Formålet var at lære hinanden bedre at kende, inden eleverne mødes på overbygningen i 7. klasse på Fårup Skole.

Uden for i skolegården blev der dystet i mooncar-race. På græsarealerne var der høvdingebold og sækkeløb. Imens der i Træningshuset var Parkour.

Normalt indebærer den fælles idrætsdag, at eleverne fra Asferg Skole, der har 0.-6. klasse dyster mod eleverne fra Fårup. På den måde lærer de hinanden at kende, så de ikke er helt fremmede for hinanden, når de i overbygningen alle samles i Fårup. I år var der dog sat en ekstra streg under den fælles dimension, idet alle hold var blandede med elever fra både Asferg og Fårup, så der ikke blev tale om nogen “bydyst”.

“Vi skal lærer hinanden at kende, når vi skal over i 7. klasse. At danne hold sammen og dyste med hinanden frem for mod hinanden er en god måde, at gøre det på,” siger Josephine Lundby Larsen fra 6.A. på Asferg Skole, som også er næstformand i elevrådet.

Foruden at styrke elev-demokratiet og kendskabet til hinanden handler dagen også om at få mere motion og bevægelse ind i folkeskolen. Således var en af disciplinerne “Brug hovedet-motion”, hvor eleverne udover at bevæge sig også skulle jonglerer med tal.

 

Kommentarer