Navnenyt

Eksportteknikeruddannelse førte nu 50 årig Karsten Hjorth Rygaard til globalt salg til skibsredere

Karsten Hjorth Rygaard, Rødkløvervej 19, Randers NV, fylder 50 år. Foto: Arne Erikslev.

Global Key Account Manager, Karsten Hjorth Rygaard, Rødkløvervej 19, Randers NV, fylder tirsdag den 4. juli 50 år. 

Han er født i Randers og gik seks år på Nyvangsskolen og afsluttede grundskolen på Randers Realskole. 

Herefter kom han i lære som maskinarbejder hos Henning Sands Maskinfabrik A/S, Randers. Det gav efterfølgende ansættelser hos Dronningborg Industries A/S, Randers Tandhjulsfabrik A/S og Trelleborg Wheels A/S.

En fire årige uddannelse som eksporttekniker i en kombination mellem Det Danske Erhvervsakademi (DEA) i Paderup og den Jyske Håndværkerskole (DJH) i Hadsten omfattende erhvervspraktik, produktionsstyring- og planlægning, eksport, jura, salg og markedsføring førte til Karsten Hjorth Rygaards nuværende stilling som Global Key Account Manager – shipowner, hos Hoyer A/S, Hadsten. Her er han nybygningsansvarlig på skibsredersiden og skal bl.a. sikre, at Hoyer A/S er godkendt leverandør af elektromotorer til rederne. Foruden dette er han medansvarlig for implementeringen og udviklingen af Salesforce, som er en cloud-baseret CRM (Customer Relationship Management) platform, som sikrer optimering af den måde, virksomheden driver salg, markedsføring og kundeservice på.

Før denne stilling var Karsten Hjorth Rygaard bl.a. omkring følgende virksomheder, som alle er marinerelaterede: 

DEMSI Pumping Technology A/S, Nørresundby, hvor han som After Sales Manager var ansvarlig for virksomhedens After Sales aktiviteter, MARIMATECH A/S som Sales and Product Manager, hos LiqTech Systems, hvor han var After Sales- og Servicechef og indtog plads i Ledelsen. I perioden har han også fået en uddannelse gennem Business Danmark. 

På trods af en stor erhvervsmæssig aktivitet, herunder udlandsrejser, har Karsten Hjorth Rygaard også mange fritidsinteresser specielt knyttet til naturen, såsom jagt – hvor han bl.a. er formand for Jagtselskabet af 1977 – Løvskal Skov under Ulstrup Slot. Hertil kommer en stor passion for outdoorlivet, sejlads samt fluefiskeri og fluebinding. I en anden boldgade er han whiskysamler og -nyder.

For cirka et halvt år siden blev Karsten Hjorth Rygaard optaget i DANSK BRODER ORDEN i Kristrup blandt andet på anbefaling af hans ”kødelige” storbror John Rygaard, hvor han allerede er faldet godt til.  

Karsten Hjorth Rygaard har tre børn fra tidligere forhold, Louis, Aya og Lilje, og er i dag kæreste med Ida Wernberg-Møller, der er proceskonsulent i Jyske Banks hovedsæde i Silkeborg. 

 

Kommentarer