Nørbæk

Efterskoleelever samlede over 30.000 til Kræftens Bekæmpelse – og til en tidligere elev

Både elever og gæster deltog i Nørbækløbet. Fremsendt foto

Lørdag den 12. maj afholdte Nørbæk Efterskole det traditionsrige motionsløb, Nørbækløbet, hvor elever, personale og andre deltagere løber og går i en god sags tjeneste. 

I mange år har Nørbæk Efterskole arrangeret motionsløbet, Nørbækløbet, i weekenden før Kristi Himmelfartsferien. En mangeårig tradition, hvor ikke kun elever og ansatte deltaget, men også gæster udefra er kommet for at løbe og gå med i en god sags tjeneste. 

Nørbækløbet handler nemlig ikke kun om motion og hyggeligt samvær, men også om at samle ind til et velgørende formål, som eleverne selv har valgt. Tidligere er der samlet ind til for eksempel Julemærkehjemmene, Hospitalsklovne, Verdens Skove samt Red Barnets kampagne for Ukraines ofre. 

Der blev varmet godt op før løbet blev skudt i gang. Fremsendt foto

Donation til en tidligere elev

I år faldt valget på Kræftens Bekæmpelse. 90 procent af det indsamlede beløb vil gå til organisationen, mens de resterende 10 procent vil gå til en af skolens tidligere elever, der for anden gang har bekæmpet kræft. – Han har ligget alt for meget på hospital, og trænger til en sjov oplevelse. Det vil Nørbæk Efterskole give ham, fortæller Lene Blinksbjerg, forstander på Nørbæk Efterskole.

Nørbækløbet er et sponsoreret løb, hvor hver kilometer har en pris efter eget valg. Før selve løbet havde eleverne og andre løbere fundet sponsorer derhjemme i familien og vennekredsen, som ville støtte med et beløb pr. løbet eller gået kilometer.

I tidsrummet lørdag 12. maj mellem klokken 10 og 14 løb elever, ansatte og gæster mellem 5 og 40 kilometer. Hver især med forskellige sponsorbeløb ‘i ryggen’. Flere af eleverne samlede således over 1000 kroner ind. 10 elever nåede at tilbagelægge mere end 25 kilometer, og i alt blev der tilbagelagt 1060 kilometer på de fire timer, løbet varede.

Trods varmen var der god stemning på ruten. Fremsendt foto

 Rekordresultat

I år blev der ikke slået nogen rekord i forhold til kilometer, da det varme vejr var en udfordring for deltagerne. Til gengæld sprang elevernes samlede engagement og indsats i forhold til sponsorerne alle kurver, og det samlede resultat endte på ikke mindre end 33.718,10 kroner, som er rekord i forhold til tidligere år.

– På Nørbæk Efterskole er vi glade og stolte over at kunne give en mindeværdig oplevelse til en af vores tidligere elever og samtidig sende mere end 30.000 af sted mod bekæmpelsen af folkesygdommen kræft, fortæller forstander Lene Blinksbjerg og takker på vegne af Nørbæk Efterskole alle, der har støttet løbet. 

Hun tilføjer desuden, at løbet igen finder sted den 4. maj næste år, hvor endnu en velgørende organisation skal støttes. 

Varmen var en stor udfordring for flere af deltagerne i løbet. Fremsendt foto

Kommentarer