Randers By

E45 udvidelse til Randers på finansloven

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti fredag aften indgået en aftale omkring finansloven for næste år. I den forbindelse er der afsat midler til at få VVM-undersøgt en udvidelse af E45 hele vejen fra Vejle til Randers.

Venstre i Randers havde temaet med i den lokale valgkamp, og der har været kæmpet for denne udvidelse siden det første udkast til finanslov, hvor VVM-undersøgelsen ikke inddrog det sidste stykke motorvej fra Aarhus Nord til Randers.

Den afgående borgmester Claus Omann Jensen kan således glæde sig over at, det er lykkedes at få endnu en af Venstre Randers’ mærkesager igennem, som netop var at få strækningen helt Randers med i den kommende VVM undersøgelse.

– Randers er landets sjette største by og vi har et kæmpe opland, hvor det er essentielt for vores virksomheders fortsatte vækst, at de kan få transporteret deres varer, og samtidig har vi mange borgere som dagligt pendler til og fra arbejde, der dermed alle er afhængig af motorvejen, har Claus Omann jensen tidligere udtalt til Randers Netavis.

– Det glæder mig, at vi sammen med de andre østjyske borgmestre i Business Region Aarhus nu er lykkedes med, at VVM for E45 skal inkludere strækningen til Randers, udtaler borgmester Claus Omann Jensen.

Også medlem af Folketinget for Venstre, Michael Aastrup Jensen glæder sig.

– Det er helt afgørende, at motorvejen udvides hele vejen til Randers. Jeg er glad for, at kampen nu er lykkedes. Det er godt for Kronjylland, at vi nu får en tidssvarende infrastruktur, siger Michael Aastrup Jensen, MF (V).

– Tusindvis af østjyder sidder dagligt i kø på motorvejen. Det bliver der nu gjort noget ved. Det er dejligt, at vi dermed er godt på vej til at indfri en af de mærkesager Venstre gik til valg på. Som et af de få folketingsmedlemmer valgt i Østjylland bor jeg her også, så derfor har jeg kø-problemerne tæt inde på min dagligdag, fortsætter Michael Aastrup Jensen.

– Det har krævet mange kræfter, og det ville aldrig være lykkedes uden et fantastisk godt samarbejde med mine to østjyske kollegaer fra Dansk Folkeparti Kim Christiansen og Claus Kvist Hansen. De har været uvurderlige forbundsfæller i arbejdet med at få hele strækningen med i VVM-undersøgelsen, siger Michael Aastrup Jensen.

Kommentarer