Gassum

Dronningen fik en festlig modtagelse i Gassum

Se billedserie Dronningen smilede over den festlige modtagelse, da hun ankom til Gassum kirke. Se flere billeder i galleriet. Foto Jan Szwed

Skønt anledningen var dyster, så var Gassum alligevel trukket i festtøjet lørdag, hvor man mindedes de otte, som blev henrettet i Ryvangen ved København.

Læs også: Dronningen kastede glans over højtidelig mindedag i Hvidsten

I år er det 75 år siden, og i den anledning havde Dronning Margrethe meldt sin ankomst. Det er ikke så tit at Gassum får så fint besøg, så Hendes Kongelige Højhed blev flot modtaget flagallé af børn og voksne, der vinkede om viftede med flag .

Dagens arrangement startede i Hvidsten med frokost på kroen og efterfølgende kransenedlæggelse i Mindelunden. Herefter kørte dronningen med følge til Gassum, hvor der var  liturgisk mindegudstjeneste for indbudte i Gassum kirke.

Her prædikede biskop og kongelig konfessionarius, Henrik Wig-Poulsen, og operasanger Jette Rosendahl sang Grundtvigs “Guds fred med vore døde”.

En højtidelig og mindeværdig dag, hvor vejret viste sig fra sin bedste side, sluttede ved kirken, dronningen vendte tilbage til sit sommerresidens i Aarhus.

Kommentarer