Navnenyt

Drengene bag Operaen Randers kåret som Årets Randersborger

Årets Randersborger 2023 blev kåret af borgmester Torben Hansen ved åbningen af Randers Festuge inden Fyr Og Flamme gik på scenen og gav en festlig koncert til de mange fremmødte på Rådhustorvet. I år gik prisen til de to initiativtagere bag Operaen Randers. Foto: Randers Kommune

I forbindelse med festugeåbningen fredag eftermiddag blev to indfødte barndomsvenner kåret som Årets Randersborger 2023 for deres kreativitet og engagement bag Operaen Randers.

Siden 1977 har borgmestre i Randers hvert år haft den store ære og fornøjelse at hædre en borger, der gør en særlig indsats for lokalområdet. Prisen går traditionen tro til en person eller et makkerpar, som har gjort noget særligt for Randers og har skabt positiv udvikling i kommunen.

Randersborger-komiteen har i år fået mange gode forslag ind via kommunens hjemmeside, men særligt to kandidater udmærkede sig med deres fælles projekt. Og komitéen har derfor også enstemmigt valgt, hvem der skal kåres til Årets Randersborger 2023.

Fredag eftermiddag kunne borgmester Torben Hansen derfor hædre Christian Koudal Bach og Emil Lind Skipper. De to barndomsvenner er efter nogle år i henholdsvis udlandet, København og Aarhus vendte tilbage til Randes for at give noget igen til byen. Med deres iderigdom, engagement og kærlighed til hjembyen har de formået at iscenesætte Operaen Randers, som et sted for nye fællesskaber og oplevelser.

Mangfoldigt og folkeligt projekt

I argumentationen lyder det blandt andet:

“De to venner bidrager til at skubbe byen i en ny retning og rækker ud til mange forskellige samarbejdspartnere. De er aldrig bange for at prøve noget nyt, og de har skabt en café, hvor der er plads til alle. Her møder man nemlig op lige præcis, som man er. Siden starten for et par år siden har de skabt alt fra den populære barselscafé for fædre, hvor deltagerne har fundet vej helt fra Aarhus, til arrangementer med komik, keramik, fællesspisning og fællessang. Christian Koudal Bach og Emil Lind Skipper er også med til at skabe liv og synlighed. De nytænker og lader sig ikke begrænse af noget. Deres projekt er både mangfoldig og folkelig. De skaber liv i Randers’ gamle middelalderby til glæde for både borgere og gæster i byen”.

Læs mere om Operaen Randers på hjemmesiden eller facebook

Hæderstitel

Årets Randersborger er en hæderstitel, der gives til en person eller et makkerpar, som har gjort noget særligt for Randers og skabt positiv udvikling i byen. Det kan være inden for erhvervslivet, idræt, kultur, ungdom, ældre, musik, byudvikling eller et helt ottende område.

Det er hvert år muligt at indstille kandidater til prisen, hvorefter Randersborger-Komiteen udpeger den endelige prismodtager. Komitéen består af fem byrådsmedlemmer, samt repræsentanter fra Erhverv Randers, Kulturelt Samvirke og Samvirkende Idrætsklubber i Randers (SIKR).

Titlen er blevet uddelt hvert år siden 1977. Med titlen følger både diplom, blomster og en Kay Bojesen-abe til hver af de to Randersborgere.

 

Kommentarer