Fårup

Dramatiske minutter før beredskab og politi nåede frem

Foto taget af øjenvidne, der tilfældigt kom forbi og hjalp til før beredskab og politi nåede frem.

Randers Netavis har som det eneste medie talt med en person, som søndag morgen trådte til med hjælp før beredskab eller politi var nået frem til den opståede brand på Hovedvejen 30 ved Purhus.

– Jeg kørte sydpå ad Hovedvejen omkring klokken kvart over seks. På det tidspunkt var der ikke noget at se, men da jeg kørte tilbage samme vej cirka 20 minutter over syv, stod der en tyk røg op fra en af bygningerne, forklarer han til Randers Netavis.

Han kørte ind til ejendommen for at se, om han kunne hjælpe til. Der var der allerede to andre – en kvinde og en mand – som forsøgte at finde ud af, om der var mennesker i privatboligen over for den brændende bygning.

Manden gik rundt og råbte og bankede på ruderne, men der var ingen reaktion. Kvinden gik så hen og tog så fat i en dør, som var åben. Hun gik ind i huset, og her lå en mand på en sofa og sov sammen med sin hund. Kvinden fik dem vækket og bragt ud af huset.

– Jeg holdt hunden, for at den ikke skulle løbe ind i flammerne, mens de andre slog alarm til 112.

Politiet nåede frem som de første, og herefter forlod kvinden stedet og kort tid efter også den anden mand, forklarer vidnet.

– Jeg blev og hjalp til med at få skubbet en bil væk fra branden. Brandmændene fik også åbnet ind til garagen ved hjælp af en boltsaks. Herinde stod en trailer, som vi forsøgte at skubbe ud, men det var helt håbløst, husker vidnet og tilføjer, at der ikke var tegn på omkomne, mens han var der.

– Jeg var der måske en halv times tid, så var der ikke mere jeg kunne gøre, slutter vidnet, som ønsker at være anonym. Randers Netavis er bekendt med vedkommendes identitet.

Politi lod kvinde og mand forlade brandstedet

Ifølge vidneberetningen lod politiet tilsyneladende kvinden og manden køre fra ejendommen – midt under branden – uden at have talt med dem, eller forhøre sig om deres identitet.

Senere på dagen udsendte Østjyllands Politi da også en pressemeddelelse, hvor det fremgik, at man gerne ville i kontakt med den kvinde, som havde befundet sig på ejendommen.

På forespørgsel fra Randers Netavis har Vicepolitiinspektør Anders Uhrskov mandag udtalt, at politiet har talt med pågældende kvinde, som også var forbipasserende søndag morgen.

Anders Uhrskov forklarer videre:

– I øjeblikket er et større opklaringsarbejde i gang, hvor vi snakker med rigtig mange mennesker. Der er også en obduktion på retsmedicinsk afdeling i gang i øjeblikket, men de to døde personer endnu ikke er identificeret.

Anders Uhrskov vil hverken be- eller afkræfte, at politiet har en formodning om, hvem de er og meddeler, at de tekniske undersøgelser stadig er i gang på brandstedet, og fortsætter tirsdag.

 

Kommentarer