Assentoft

DMI advarer: Op til 20 cm sne i de midt- og syddanske områder

Skal du syd for Randers eller Østjylland i morgen, så pas på i trafikken. DMI udsender her til aften advarsel om kraftigt snefald på vej ind over Danmark. Sneen forventes at være kraftigst startende i det midtjyske og lægge sig nedover resten af Jylland og øerne natten mellem torsdag og fredag. DMI forventer 15-20 cm sne på 6 timer og sammenlagt op til 20 cm sne.

Onsdag aften den 22. februar klokken 18:54 udsendte DMI varsel om at et kraftigt snevejr er på vej. Og her til aften blæser der allerede en kuling 14-18 meter i sekundet fra vest, med vindstød af stormstyrke, 25-28 meter i sekundet. Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

I perioden fra i morgen torsdag den 23. februar klokken ca. 16:00 til fredag morgen den 24. februar klokken 06:00 forventer DMI kraftigt snefald i de sydlige midt- og syddanske områder – 15-20 cm sne på 6 timer – og sammenlagt lokalt op til 20 cm i varslingsperioden.

Torsdag starter dagen med tørt vejr og sol, senere skyet og om eftermiddagen slud eller regn fra sydvest som går over i sne. Temp. på 2 til 4 grader, faldende til nær frysepunktet. Vinden blive let til frisk fra vest, som aftager og drejer mod øst.

– Det starter nok som regn de fleste steder, og så går det i løbet af dagen over i først noget tung sne, og efterhånden som det bliver koldere i løbet af aftenen, bliver det frostsne, som bliver liggende, fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Steen Rasmussen.

Snevejret ser dog ikke ud til at ramme den nordligste del af landet, mens der lokalt kan komme op til 20 centimeters sne fra torsdag eftermiddag frem til fredag morgen.

Der bliver dog ikke tale om en snestorm, da vinden ikke ser ud til at komme over ti meter i sekundet.

– Men det er ikke sådan at, det ikke bliver blæsende, så der kommer til at være snefygning, siger Steen Rasmussen.

– Vejene kan lukke, og man kan risikere at køre fast, siger Steen Rasmussen.

Kraftig sne medfører hurtig lukning af udsatte veje pga. fygning og dannelse af snedriver, nedsat sigt, risiko for standsning af kollektiv trafik.

Kør forsigtigt.

 

Kommentarer