Assentoft

Direkte fra studie til fastansættelse

Dilan Kocabas er 22 år finansøkonom og har netop fået sit drømmejob ved EDC-mæglergruppen i Assentoft. 94 procent af de nyuddannede finansøkonomer hos Erhvervsakademi Dania får et job lige efter endt uddannelse.

22-årige Dilan Kocabas har fået sit drømmejob som sagsbehandler og er dermed en af de 94 procent nyuddannede finansøkonomer fra Erhvervsakademi Dania, der er gået direkte fra studie til job

De fleste ejendomsmæglere vil gerne ud og sælge huse. Men ikke Dilan Kocabas. Hun vil hellere have styr på de mange papirer som købsaftaler, rapporter, indberetninger og refusionsopgørelser, der følger med en ejendomshandel.

– Sagsbehandling, struktur og overblik siger mig mere end at sælge. Jeg er lidt atypisk på den måde, men jeg ved, at jeg har taget den rigtige uddannelse, været det rigtige sted i praktik og fået det rigtige job efterfølgende. Jeg er super glad for at være her, og jeg glæder mig hver morgen til at komme på arbejde, fortæller den 22-årige randrusianer, der i sommer blev færdig med den videregående uddannelse til finansøkonom ved Erhvervsakademi Dania i Hobro.

I oktober blev hun ansat ved EDC-mæglergruppen i Assentoft ved Randers som administrativ sagsbehandler.

Godt netværk bag statistik

Hun er langt fra den eneste finansøkonom, der er gået direkte i job, viser de nyeste beskæftigelsestal for uddannelsen.

93,9 procent af de nyuddannede finansøkonom-dimittender fra Dania er allerede kommet i job, mens det på landsplan er 82,6 procent af finansøkonomerne, der har et arbejde.

– Det var også derfor, jeg valgte at læse i Hobro. Rigtig mange kommer i job, og stort set ingen af mine medstuderende er ledige i dag, forklarer Dilan Kocabas.

Hun tror, at den høje beskæftigelse skyldes skolens gode netværk i den finansielle verden, som også var medvirkende til, at hun fik jobbet ved EDC.

– Underviserne og campuschefen har stor erhvervserfaring, og de har et kæmpe netværk af samarbejdspartnere. Jeg hørte om jobbet ved EDC via mail fra skolen, og pludselig gik det stærkt. I løbet af en uge fik jeg jobbet først som vikar og nu fastansat,” siger hun.

Bruger teorier i virkeligheden

Alle skal i tre måneders obligatorisk praktik under studiet, som Dilan Kocabas tog ved EDC-mægleren i Hobro. Men selvom hendes speciale var pengeinstitut, var det ikke et problem at få hverken praktik eller job indenfor ejendomshandel.

– I starten var jeg bange for at vælge forkert speciale på studiet og brugte meget energi på at overveje det. Men mit valg lukkede ikke nogle døre til fx at blive ejendomsmægler, og hvis jeg en dag vil arbejde i bank i stedet, kan jeg stadig det. De teorier, jeg har lært, er noget, jeg kan bruge i mit arbejde, uanset om det er her eller i en anden branche, siger Dilan Kocabas.

Detaljeglad ordensmenneske

På hendes skrivebord ligger mapperne snorlige i velstrukturerede stakke. Ikke et eneste stykke papir blandt de mange sagsakter stikker ud, og sådan har hun det bedst.

– Jeg er meget detaljeorienteret og struktureret. Jeg kan ikke lide, at der ikke er styr på tingene, og hvis mine kollegers skriveborde roder, skal jeg virkelig anstrenge mig for ikke at rydde op i det. Det griner vi lidt af sammen, smiler hun.

Ved siden af jobbet skal hun det næste 1½ år læse ejendomshandel og omsætning af fast ejendom for at blive helt flyvefærdig som ejendomsmægler.

Vil du følge med i nyhederne fra dit lokalområde? Så gå på Facebook og giv et “synes godt om” til Randers Netavis her

Kommentarer