Indlæser Begivenheder

Alle arrangementer

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fladbro i Randers-Bygden

Afholdes mandag 10. august 2020 kl. 14:30 - 16:30

Historisk Samfund arrangerer i Randers Festuge gratis historisk vandretur i Fladbro, kl. 14.30 til 16.30. Mødested P-pladsen ved Nørreåbroen overfor Fladbro Kro. Gåturen er på ca. 2 km i roligt tempo på områdets stier.

Gåturen kan kombineres med en cykeltur ad Gudenåstien til og fra Fladbro: Mødested for cykelturen er ved Den Blå Bro, kl. 14.00 med formodet tilbagekomst kl. 17.00.

Vi går til og hører om:

  • Chr. III`s kanal fra 1500-tallet med Nørreåsøen og Randers befæstning
  • Stibroen over Nørreå med focus på 1800-tallets start på Den Jyske Længdebane, Scandia og Randers som industriby
  • Fladbro kro med focus på 18- og 1900-tallets HC Andersen og “Jylland mellem tvende have” samt på fortidens udflugtsmål med trinbrædt i skoven, turbådene på Gudenå, keglebane og fester i Randersugen

Vandreturens 3 fortællinger handler om:

  • Tiden da byplanen for Randers Midtby blev skabt
  • Tiden da jernbanen og industrien kom til Randers
  • Tiden da HC Andersen kørte forbi den nyopførte Fladbro kro på sin store Jyllandsrejse i hestevogn på vej fra Randers til Hjermind præstegård.

Turen rundes af med en kort fortælling om hvordan og hvorfor vort istidslandskab omkring Randers, Gudenå, Nørreå og Skals å fik betydning for Randersegnens tætte bebyggelse i jernalderen og vikingetiden. Randersegnen var dengang så kendt, at vort område er omtalt i de islandske sagaer. Heri omtaler den islandske poet og høvding Snorri Sturluson vort område som Randers-Bygden.

Fri entré.

Tid

Dato:
mandag 10. august 2020
Tidspunkt:
14:30 - 16:30

Sted

Fladbro Kro
Randersvej 75 Fladbro
Randers, 8920 Denmark
+ Google Maps

Alle arrangementer