Magaxin

Det perfekte udstyr til en dyrenørd

Artiklen er sponsoreret

Hvis der er gemt en lille biolog i dig, og du elsker dyr og planter, skal du kigge med her.

Danmarks natur er noget helt specielt. Her kan du gå på udkig efter alverdens dyr og planter. Både på land og til vands er der fantastiske dyre og plantearter, der er værd at kigge på. Hvis du tager en tur til Danmarks vestkyst, kan du se et fantastisk fugleliv ved vadehavet. Her kan du bl.a. se det helt specielle fænomen, sort sol. Her samles stære i store flokke for at trække sydpå. Hvis du er mere til det, der sker under overfladen, er der også her et fantastisk dyreliv, der bare venter på at blive udforsket. 

Find det helt rigtige udstyr

Hvis du ikke vil tage turen hele vejen til vadehavet for at kigge på fugle, kan du også opleve et fantastisk fugleliv, lige i din egen baghave. Det kræver ikke mere end et foderbræt og lidt frø til at lokke fugle til.

Det kan dog være svært at spotte, hvilken art der har sat sig på fuglebrættet. Så hvis du er en fuglenørd, er kikkerter til fugle. Der findes mange forskellige slags, og det er vigtigt at man undersøger hvilken en kikkert der passer til dine behov. Der er stor forskel på om du skal bruge en kikkert til haven, eller en kikkert hvor du skal kigge langt væk, for at spotte noget.

Hvis du ikke er så meget til fugle, men er mere interesseret for hvad der foregår under overfladen, skal du også have det rigtige udstyr. Havtemperaturen er er ikke noget at prale af, ret mange måneder om året. Så hvis du vil under vandet for at se, om du kan spotte en søstjerne eller et marsvin, skal du have det rigtige udstyr.

Her kan det være smart med en våddragt. Selv om sommeren, kan det være koldt at svømme rundt i det danske farvand. På denne måde sikre du at du ikke fryser under vandet, og du har tid til at spotte dyr. Hvis du ikke har dykkercertifikat, må man ikke dykke med flaske. I stedet kan du ligge i overfladen med snorkel og maske. Her er der stadig masser af muligheder for at spotte fisk og smukke hav planter. Det er altid en god ide at have en anden person med når man snorkler, da man nemt kan fare vild under overfladen. 

Kommentarer