Uggelhuse

Der var fuld gaspedal ved Garden Pulling i Uggelhuse

Fotos: Jan Gulløv Christensen

Uggelhuse Borgerforening var lørdag vært for afholdelse af DM i Garden Pulling. Garden Pulling er en avanceret og kraftfuld overbygning til almindeligt havetraktortræk. Traktorerne er alle unikke prototyper, og det er ofte de enkelte teams som selv mere eller mindre har designet, bygget og modificeret traktorerne.

Arrangementet i Uggelhuse var 4. afdeling af DM som bliver afholdt indenfor rammerne af DGTP, Dansk Garden Pulling, som er en specialklub indenfor Dansk Tractor Pulling. Der blev konkurreret i klasserne: Modified 500 kg, Compact Diesel 600 kg og Modified 600kg. Vægtgrænserne definerer den maksimale vægt, og det er den samlede vægt for både traktor og fører.

De mest kraftfulde af traktorerne har over 500 hestekræfter, og bortset fra at de heller ikke længere kan slå græs så er de nok også generelt blevet lidt for voldsomme til almindeligt havebrug. Der bliver kæmpet intenst om DM-pointene. Traktorerne bliver presset lige til grænsen for hvad de kan holde til – og nogle gange lidt mere.

Pulling banen i Uggelhuse blev etableret i 2021. Selve løbet var arrangeret af lokale ildsjæle sammen med DGTP. Det var Uggelhuse Borgerforening der stod for de hyggelige rammer rundt om selve løbet. Det var gratis at være tilskuer, og der var mulighed for at købe en grillpølse, en is eller en øl hvis man havde lyst til det. Igen i år var det rigtigt hyggeligt, og der var mange der fik sig en god snak.

Vinderne i de enkelte klasser blev: ”Just Another Generation” i Modified 500kg, det lokale team ”Last minute” i Compact Diesel 600 kg og ”Fire Storm” i Modified 600kg.

I forhold til vejrliget var arrangementet blevet helgarderet med et stort telt lige ved siden af banen, men det blev i år heldigvis kun brugt af dem der havde lyst til at komme lidt i skygge.

De frivillige omkring Uggelhuse Borgerforening afholder i løbet af året mange arrangementer hvor alle er velkomne. Der er fællesspisning den første tirsdag i hver måned. I sommerhalvåret er der Motor-onsdag den anden onsdag i hver måned med motorcykler og specialbiler på pladsen. Året rundt er der bankospil i forsamlingshuset hver mandag aften. Dertil kommer de mange lidt større arrangementer i løbet af året så som f.eks. Revyen og Byfesten. Det næste større arrangement er Byfesten i weekenden 26. til 28. august.

I forbindelse med Byfesten kommer Dansk Garden Pulling til Uggelhuse igen for at afholde 6. afdeling af DM. Yderligere informationer om de enkelte arrangementer kan findes på Uggelhuse Borgerforenings facebook-side. Se siden her.

Kommentarer