Debat og politik

Der var fire, der var to, der var tre, nu’ der fire hos Konservative

Bo Ratz (TV) bydes her velkommen tilbage hos Konservative af partiets lokalformand i Randers, Christian Krogh (TH). Fremsendt foto.

Byrådsmedlem Bo Ratz er tilbage hos Konservative efter en periode først hos Nye Borgerlige og siden som løsgænger i Randers Byråd.

– Jeg skal ikke videre… jeg skal hjem.

Sådan indleder Bo Ratz et opslag på sin facebookside, med nyheden om, at han efter en periode hos Nye Borgerlige nu er vendt tilbage til det parti, han oprindeligt stillede op for ved kommunalvalget i 2021.

Han forlod imidlertid partiet i 2022, fordi han dengang var imod planerne om etablering af Klimabroen, hvilket partilinien i Konservative var for.

I efteråret 2023 meldte Bo Ratz sig så ud af Nye Borgerlige og blev løsgænger i Randers Byråd. Dengang var begrundelsen, at den daværende formand for partiet Pernille Vermund ville nedlægge partiet, hvilket naturligvis skabte voldsom turbulens i baglandet og ikke mindst blandt de valgte kommunalpolitikere.

Løsgængertiden er nu slut, og Bo Ratz er blevet taget imod af både lokalformand for Konservative i Randers, Christian Krogh og partiets gruppeformand Daniel Madié.

– I den periode, hvor jeg repræsenterede Nye Borgerlige, har jeg opretholdt et tæt samarbejde med Konservative i byrådet, så det var egentligt et nemt og helt naturligt valg at vende tilbage, fortæller Bo Ratz.

Lokalformand Christian Krogh udtaler:

– Det er med glæde, at jeg kan fortælle at Bo Ratz har meldt sig ind hos os igen. Bo har lavet et godt arbejde i Byrådet, og han har specielt arbejdet godt med nogle gode konservative holdninger.

Konservative er dermed igen oppe på fire medlemmer i Randers Byråd, men måske bliver det igen en stakket frist, idet Christian Boldsen i øjeblikket er suppleant for Christina Kjærsgaard, som er medlem af Østbroen. Årsagen til at Christian Boldsen pt har sædet er, at Christina Kjærsgaard i 2021 blev valgt ind netop for Konservative, men forlod partiet i 2022.

Kommentarer